EPSON CONNECT

Eenvoudig printen vanaf o.a. tablets, smartphones

Overal printen met Epson Connect

Met de diensten van Epson voor mobiel en vanuit de cloud afdrukken kunt u thuis, op kantoor of onderweg draadloos printen en scannen met smartphones en tablets.

Leer meer over diensten van Epson Connect zodat u het beste uit uw printer en smart devices kunt halen. Print vanuit uw luie stoel, vanuit uw tuin of onderweg. Waar u ook bent en welk apparaat u ook hebt, Epson Connect kan u helpen.

EPSON IPRINT-APP

Uw app voor printen, scannen en nog veel meer

Meer informatie

Met uw smartphone of tablet-pc kunt u altijd en overal op een Epson-printer afdrukken - Epson iPrint maakt het u heel eenvoudig. Download en installeer deze geweldige gratis app en u bent klaar om webpagina's, Microsoft Office-documenten, foto's en PDF's te printen, scannen en kopiëren.

Instructievideo's iPrint

 1. 1. Epson Connect instellen
 2. 2. Lokaal netwerk instellen
 3. 3. Geheugentoegang
 4. 4. Scannen en opslaan
 5. 5. Copy
 6. 6. Online opslag
 7. 7. Foto printen
 8. 8. Opgeslagen document printen
 9. 9. Een webpagina printen - Android
 10. 10. Een webpagina printen - iOS

Belangrijkste kenmerken

Printen vanaf iedere locatie

iPrint kan foto's en documenten via het internet rechtstreeks naar uw printer sturen, zodat u vanaf iedere locatie kunt printen1.

In de buurt printen

Wilt u op een Epson-printer afdrukken die naast u staat? Meld uw apparaat dan op hetzelfde Wi-Fi-netwerk aan om te kunnen printen.

Scannen en delen

Met iPrint kunt u ook via Wi-Fi vanaf een nabije printer scannen. Nu kunt u scannen, opslaan en delen vanaf uw apparaat.

Draadloos scannen

Wilt u een belangrijk document of een belangrijke foto opslaan? U kunt nu een Epson alles-in-één gebruiken om uw bestand draadloos te scannen en vast te leggen op een smartphone of tablet. U kunt deze vervolgens mailen, opslaan op uw apparaat of uploaden naar uw cloud-account.

Gebruik de cloud

Toegang tot de cloud is ingebouwd in iPrint waardoor u gemakkelijker dan ooit online toegang hebt. U kunt u aanmelden op uw Box, Dropbox, EverNote, Google Drive of Microsoft OneDrive zodat u uw bestanden online kunt bekijken en afdrukken of ze kunt scannen en uploaden.

Bestanden verplaatsen

Gebruik uw printer om bestanden direct te verplaatsen naar uw tablet of telefoon. Plaats gewoon een USB-station of geheugenkaart in uw printer en u kunt met iPrint foto's weergeven en verplaatsen naar uw apparaat. U kunt het ook omdraaien en bestanden vanaf uw mobiele apparaat verplaatsen. iPrint bevat een optie waarmee u foto's kunt verplaatsen vanaf een oudere digitale camera.

Sectie sluiten

EPSON CREATIVE PRINT-APP

De ideale app voor iedereen die creatieve foto's wil plaatsen op Instagram en Facebook.

Meer informatie

Laat uw creativiteit zien met uw smartphone of tablet dankzij de Creative Print-app. Hiermee kunt u heel eenvoudig foto's afdrukken vanaf uw smart device, Instagram of Facebook. Bovendien kunt u collages maken, wenskaarten aanschaffen, briefpapier van een persoonlijk tintje voorzien, direct afdrukken op cd's en dvd's en uw foto's omzetten in een leuk kleurboek.

Hoe werkt het?

 1. Download de Epson Creative Print-app
 2. Zoek de printer via Wi-Fi
 3. Print kaarten, kalenders, cd's en meer

Printen vanuit Facebook

Printen vanuit Facebook is nu eenvoudiger dan ooit. Meld u aan bij uw Facebook-account en print uw foto's. Laat herinneringen niet op uw telefoon staan: print ze vandaag nog om er optimaal van te genieten.

Collages

Stel collages samen met behulp van foto's van compatibele apps in de sociale media evenals eventuele andere foto's die zijn opgeslagen op uw tablet of smartphone. Print in een aantal verschillende formaten, tot maximaal 8,5 x 11 inch (22x28 cm).

Printen van losse foto's

Ontwerp met onze snelle en eenvoudige creatieve tool gepersonaliseerde kaarten, lijsten en kalenders die uw speciale momenten eer aan doen. Ze kunnen in een oogwenk gemaakt worden en leveren prachtige cadeaus op voor familie en vrienden.

Meer informatie

Belangrijkste kenmerken

Printen op cd's en dvd 's

Maak illustraties met uw foto's en print deze direct op een cd of dvd die met een compatibele Epson-inkjetprinter kan worden bedrukt.

Kleurboek

Kies een foto en maak een kleurboek dat u kunt printen en aan uw kinderen kunt geven om te laten inkleuren.

Eigen wenskaarten

Maak een wenskaart op maat op basis van uw foto's. U kunt deze nog persoonlijker maken met uw eigen handschrift.

Sectie sluiten

EPSON EMAIL PRINT

Print vanaf elke locatie: stuur het bestand gewoon per e-mail naar uw printer1

Meer informatie

De nieuwste printers van Epson hebben hun eigen e-mailadres. Ze kunnen automatisch bijlagen, zoals foto's en documenten, afdrukken die naar dit e-mailadres worden gestuurd. Telefoon, tablet of laptop: print vanaf elk apparaat, waar ook ter wereld, door simpelweg een e-mail te sturen naar de printer.

Bekijk hoe e-mail-printing werkt

Bekijk deze video en ontdek hoe eenvoudig het is.

Email Print downloaden

Klik hier om deze functie te downloaden.

Bent u al geregistreerd?

Gebruik deze gegevens om uw account te openen.

Hoe werkt het?

 1. Stel uw printer in om Email Print te gebruiken
 2. Stuur uw foto's en bestanden als e-mailbijlagen naar het e-mailadres van de printer
 3. E-mails, foto's, PDF's en Microsoft Office-bestanden worden automatisch afgedrukt

Belangrijkste kenmerken

Printen vanaf elk apparaat

Als u met uw apparaat e-mailberichten kunt sturen en toegang hebt tot internet, dan kunt u Epson Email Print gebruiken. Stuur simpelweg uw Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint-, PDF-, JPG- en TIF-bestanden naar de printer. Waar ter wereld u ook bent1.

Eenvoudig te onthouden

Wilt u het automatisch toegewezen e-mailadres wijzigen? Gebruik uw Epson Connect-account om het e-mailadres van uw printer aan te passen. Het is nu eenvoudig te onthouden voor u en degenen waarmee u de printer deelt.

Eenvoudige beveiliging

Wilt u beperken wie uw printer kan gebruiken? Zet de 'Goedgekeurde afzenderlijst' aan. U kunt vervolgens toevoegen welk e-mailaccount toestemming heeft om uw printer te gebruiken. U kunt zelfs een volledig e-maildomein invoeren en zo snel de volledige e-maillijst van een bedrijf goedkeuren.

Sectie sluiten

EPSON SCAN-TO-CLOUD

Scan rechtstreeks naar accounts in de cloud

Meer informatie

U kunt documenten of foto's scannen met slechts een paar tikken op het bedieningspaneel van de printer en de bestanden rechtstreeks versturen naar een e-mailadres of opslaglocatie in de cloud. U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat uw printer verbonden is met het internet.

Scan-to-Cloud instellen

Klik hier om deze functie te downloaden.

Bent u al geregistreerd?

Log hier in om uw account te openen.

Hoe werkt het?

 1. Selecteer Scan-to-Cloud op het bedieningspaneel van de printer.
 2. Scan uw document
 3. E-mail uw bestand of sla deze op in een online opslagdienst.

Belangrijkste kenmerken

Documenten archiveren en opslaan

Gebruik cloudservices om gescande documenten centraal op te slaan en te openen vanaf elk apparaat, waar u ook bent. Met Epson Scan-to-Cloud kunt u zakelijke documenten scannen, archiveren en delen.

Scannen en delen

Gebruik uw printer om uw document of afbeelding te scannen en delen door vanaf uw Epson-printer direct te e-mailen naar andere e-mailadressen.

Sectie sluiten

EPSON REMOTE PRINT

Overal geavanceerd printen via uw computer1

Meer informatie

U hoeft niet thuis te zijn om bestanden naar de printer te sturen vanaf uw computer. Installeer Remote Print om de kracht en het bereik van uw computer of laptop te vergroten. U hoeft slechts op Bestand/Afdrukken te klikken om uw bestand naar een Epson-printer te sturen, waar u ook bent1. U hoeft zich niet druk te maken over problemen met de opmaak of het lettertype. Bovendien hebt u toegang tot geavanceerde afdrukopties.

Hoe werkt het?

 1. Remote Print installeren en e-mailadres van een printer invoeren.
 2. Selecteer Bestand/Afdrukken vanuit een toepassing en kies Remote Print.
 3. Uw bestand wordt naar de externe printer verstuurd die juist is geformatteerd.

Belangrijkste kenmerken

Printen op grote afstand

Via het internet afdrukken naar een printer op afstand is nu heel eenvoudig: u hoeft alleen maar op Bestand/Afdrukken te klikken. Remote Print is zo krachtig omdat het werkt met bijna alle toepassingen en bestandstypen. Het is ook nog eens sneller dan Email Print omdat u geen e-mailbijlage hoeft te maken en te versturen,

Elke software, elk lettertype

Remote Print werkt met vrijwel alle softwaretoepassingen, zelfs specialistische. Zo weet u zeker dat de opmaak en lettertypen net zo nauwkeurig worden afgedrukt als wanneer u gebruikmaakt van een USB-kabel.

Als u graag de controle wilt

Met Remote Print hebt u de volledige controle over hoe uw uitvoer op een andere locatie wordt geprint. Kies het aantal exemplaren, het paginabereik, omgekeerde volgorde en de sorteeropties. U hebt zelfs toegang tot softwarespecifieke afdrukfuncties waardoor u volledige controle krijgt.

Sectie sluiten

COMPATIBELE DIENSTEN

Andere compatibele printoplossingen

Meer informatie

Naast de printservices van Epson Connect zijn er ook een aantal andere afdrukoplossingen die compatibel zijn met Epson-printers en smart devices.

Ingebouwde Android printing-functie dankzij de Epson Print Enabler

Omdat de afdrukfunctie is ingebouwd in Android 4.4 of hoger, hebt u geen afzonderlijke app meer nodig om af te kunnen drukken. Na het downloaden van de gratis Epson Print Enabler, gaat u naar de optie Afdrukken onder het Menu-pictogram voor ondersteunde apps. Dankzij de integratie in Chrome, Gallery en Gmail, kunt u nu eenvoudig webpagina´s, foto´s en e-mailberichten afdrukken. U kunt Android Printing ook gebruiken vanuit Drive en Quickoffice, zodat u uw documenten eenvoudig kunt afdrukken.

Compatibiliteit controleren

Hoe werkt het?

 1. Download de Epson Print Enabler-software vanuit de Google playstore.
 2. Selecteer de vervolgkeuzelijst Opties, en kies vervolgens Afdrukken.
 3. Selecteer een printer in de buurt.
 4. Kies uw afdrukopties en selecteer Afdrukken.
 5. De afdruktaak wordt vervolgens op de door u gekozen printer afgedrukt.

Belangrijkste kenmerken

Compatibiliteit

De meeste Epson Wi-Fi-inkjetprinters voor consumenten (en sommige laserprinters) die sinds 2008 worden verkocht, zijn compatibel met Epson Print Enabler. Zie hieronder voor een overzicht van de compatibele producten.

Onderweg printen

U kunt doorgaan met printen wanneer u overschakelt van een pc of laptop naar een smart device.

Mopria

De Mopria Alliance is een non-profit ledenorganisatie van toonaangevende wereldwijde technologiebedrijven met de gedeelde doelstelling om het draadloos afdrukken vanaf smartphones, tablets en andere mobiele apparaten intuïtief eenvoudig te maken.

Compatibiliteit controleren

Epson Print and Scan

Via Epson Print and Scan kunt u genieten van een uitzonderlijke afdruk- en scan-ervaring. De app is te vinden in het startscherm van de via Wi-Fi verbonden alles-in-één printers onder Windows 8.

Compatibiliteit controleren

Belangrijkste kenmerken

Afdrukken
 • Gebruikersinterface met aanraakfuncties
 • Apparaatselectie
 • Documentvoorbeeld
 • Papierformaat
 • Type papier
 • Kleurenmodus
Scannen
 • Gebruikersinterface met aanraakfuncties
 • Apparaatselectie
 • Documentvoorbeeld
 • Papierformaat
 • Type papier
 • Kleurenmodus

Apple Airprint

Rechtstreeks printen vanaf uw iPad, iPhone of iPod Touch. U hoeft geen software te downloaden, geen drivers te installeren en geen kabels aan te sluiten. Met een paar tikken in Mail, Photos, Safari of iBooks kunt u alles dat zichtbaar is op het scherm versturen naar een Epson-printer.

Compatibiliteit controleren

Hoe werkt het?

 1. Tik op het actie-pictogram.
 2. Druk af naar een printer in de buurt.
 3. Haal uw afdruk op.

Belangrijkste kenmerken

Printen via draadloze app

U kunt printen vanuit vele apps die u dagelijks gebruikt. De printfunctie ligt binnen handbereik. Print uw e-mails, foto's, kaarten, documenten, spreadsheets en presentaties op een nabije Epson-printer via een Wi-Fi-netwerk. Zo gemakkelijk is het.

Tikken en printen

Gebruik de knop Actie of Hulpprogramma's om de afdrukfunctie te vinden. Zoek vervolgens de Epson-printer op het Wi-Fi-netwerk en print. AirPrint verzorgt het printen op de achtergrond. Het is in iOS ingebouwd dus er is geen printersoftware nodig en u hoeft geen kabels te verbinden.

Sectie sluiten

Compatibele apps en producten zoeken

 1. Hiervoor hebt u en internetverbinding naar de printer en een apparaat met internet en/of email nodig