EPSON INDUSTRIAL
SOLUTIONS CENTER+

November 2020 - December 2021

Register now Watch video

EPSON INDUSTRIAL SOLUTIONS CENTER+

Experience our range of new, economical automation solutions. Book your appointment now for your individual or group tour of the Epson hybrid Showroom.

Joining a tour is free.

November 2020 - December 2021

Register now

LEERT SNEL EN ZIET ALLES

De nieuwe intelligente robot met twee armen van Epson

#BERTIETHEROBOT

Meer informatie Bekijk de video

DE NIEUWE N2-SERIE

Onze meest compacte robot met zes assen die maximale efficiëntie biedt met een minimale voetafdruk. De robot is bovendien uitermate wendbaar dankzij de tweede as, die naar binnen georiënteerd is.

Meer informatie

SCARA LIGHT
EENVOUDIG. INTELLIGENT.

De SCARA-Light robots van Epson zijn al enorm succesvol op gebieden waar eerst alleen zeer lineaire systemen of minder wendbare robots een plek hadden.

Meer informatie

TRAININGEN, LEZINGEN EN PRESENTATIES VAN EPSON

Of het nu is via introductielezingen, lessen over programmeren en onderhoud of trainingssessies over de bediening van de robots, onze experts geven hun kennis graag door aan u en uw personeel.

Meer informatie

De modernste robottechnologie van Epson

Automatisering is in steeds meer branches en voor steeds meer toepassingen essentieel voor maximale productiviteit en nauwkeurigheid. Vooral oplossingen die effectief zijn bij kleinere hoeveelheden robots worden steeds belangrijker.

U kunt vertrouwen op een partner die alles weet van robots en die u kan helpen uw productieprocessen veel efficiënter te maken. Epson is vooruitstrevend op het gebied van robotica en biedt volledige service, van productie tot verkoop en ondersteuning. Wij behoren al sinds we in 1980 onze eerste robot op de markt hebben gebracht tot de toonaangevende leveranciers in de automatiseringsbranche.

Volledige oplossingen voor automatisering

Wij zien onszelf als een leverancier van automatisering met een productassortiment dat flexibel geüpgraded kan worden en verscheidene optionele onderdelen kan integreren. We bieden niet alleen het breedste assortiment SCARA-robots voor de meest uiteenlopende toepassingen, maar we bieden ook robots met zes assen, controllers en software. Al onze producten zijn naadloos te integreren en eenvoudig te bedienen.

Betrouwbaar en duurzaam

Onze robotsystemen worden gekenmerkt door de uitstekende nauwkeurigheid, snelheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Verscheidene bekende namen zijn ontzettend tevreden met de prestaties van hun Epson-robots.

Producten

Robots

Moderne automatiseringsoplossingen moeten voldoen aan een aantal simpele vereisten: ze moeten zo snel mogelijk, zo klein mogelijk en zo goedkoop mogelijk zijn. Epson biedt u een breed assortiment uitermate snelle en nauwkeurige industriële robots.

SCARA-robots

SCARA-robots van de volgende generatie: compact, snel, nauwkeurig en met opties om precies aan uw eisen te kunnen voldoen.

Robots van Epson geven u meer keuze dan ooit tevoren, dus u hoeft voor uw volgende systeem niet verder te zoeken. Ons assortiment bestaat uit meer dan 300 verschillende modellen met een bereik tussen 175 en 1000 mm, met een laadcapaciteit oplopend tot 20 kg en met afwasbare modellen en modellen die geschikt zijn voor cleanrooms. De kans is dus groot dat Epson het exacte model heeft met de exacte configuratie die u nodig heeft voor uw toepassing.

Spider-robots

De robotrevolutie van Epson

De Spider-robot van Epson heeft veel te bieden. Het is de eerste en de enige SCARA-robot met een werkbereik dat perfect cilindervormig is. Dat betekent dat de Spider ontzettend productief is, alle posities binnen zijn werkgebied kan bereiken (100 procent) en indrukwekkend korte cyclustijden heeft.

Robots met zes assen

De nauwkeurige oplossing voor uw toepassing

ProSix-robots met zes assen zijn een goede kandidaat vanwege de hoge snelheid en nauwkeurige bewegingen. Hoge doorvoer en verbeterde economische levensvatbaarheid gegarandeerd met een standaard cyclustijd van maximaal 0,37 seconden bij herhaalbaarheden van +/- 0,02 mm.

SCARA-Light

Eenvoudig. Intelligent.

Dacht u dat industriële robots alleen de moeite waard zijn als u ze in grote hoeveelheden koopt? Dacht u dat het financieel niet handig is voor kleinere bedrijven? Dan had u dat in beide gevallen fout.
De SCARA-Light robots van Epson zijn al enorm succesvol op gebieden waar eerst alleen hele lineaire systemen of minder wendbare robots een plek hadden.

SCARA T-serie

SCARA T-serie met ingebouwde controller.

Geautomatiseerde oplossingen worden steeds intelligenter, efficiënter en goedkoper. Het beste voorbeeld hiervan zijn de SCARA-robots uit de T-serie. Dit is het instapmodel van ons uitgebreide SCARA-productassortiment. Hij is ideaal voor eenvoudige pick-and-placetoepassingen en in gebieden waar voorheen lineaire systemen gebruikt werden.

Smart Motion

We komen snel ter zake

Robots van Epson bereiken hun eindpositie veel sneller en preciezer en produceren daarbij een minimale hoeveelheid trilling. Dankzij optimale positionering, korte cyclustijden en een hogere nauwkeurigheid van het pad kan Smart Motion zorgen voor duurzame beweging.

Traditionele motorcontrollers brengen vaak een verhoogde afwijking met zich mee als resultaat van overschrijdingen. Dit leidt tot niet-nauwkeurige positionering, slechte interpolatie en langere verwerkingstijden. Met Smart Motion heeft u echter minimaal last van overschrijding. Zelfs bij extreme cyclustijden zijn robots van Epson nauwkeurig, voorzichtig met uw producten en snel.

QMEMS-technologie

Een primeur voor robotica
Trillingscontrole dankzij de QMEMS-sensortechnologie van Epson1.

Ze zijn de eerste in hun soort:
Onze robots maken gebruik van revolutionaire QMEMS-sensortechnologie, waardoor de trilling van de kinematica drastisch verminderd wordt.

Dit maakt het mogelijk de productiesnelheid te verhogen, terwijl het kwaliteitsniveau bij montagetaken consistent blijft. Zelfs bij hoge startsnelheden of zware remmingen ligt de kracht in de soepelheid bij prestatieniveaus die tot voor kort onbereikbaar leken.

Wat is QMEMS?

QMEMS is een combinatie van kwarts, een kristal dat uitstekende kenmerken heeft, zoals hoge stabiliteit en nauwkeurigheid, en MEMS (een microfabricagetechnologie). We passen nauwkeurige microprocessing op basis van kwartsmateriaal toe op een semigeleidende MEMS-stof om een kwartsapparaat te maken dat we QMEMS noemen. Deze QMEMS biedt hoge prestaties in een compact pakket.

Het voordeel van QMEMS

Overschrijding 0,3 -> 0,1 mm
Stabiliteitsduur (± 0,05 mm) 0,3 -> 0,1 sec
15 % kortere cyclustijden bij het daadwerkelijke gebruiksbereik
Trilling van het ontvetten en stabiliteitsduur
Cyclusduur verbeteren bij zware ladingen
 1. QMEMS en bijbehorende logo’s zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Seiko Epson Corporation in Japan en andere landen

Resultaten filteren

 • CATEGORIE

 • CATEGORIE

van worden nu weergegeven.

van worden nu weergegeven.

  Controllers

  Controllers maken het mogelijk om manipulatoren en randapparatuur te bedienen op een snelle, nauwkeurige en betrouwbare manier. Ze bieden uitstekende prestaties in hele smalle besloten ruimtes. Het basisapparaat is een stevig geïntegreerd systeem dat in iedere richting open is.

  RC700-A: één voor alles

  Concept van open controle voor een breed scala aan toepassingen

  De nieuwe RC700-A-controller is een universeel wonderkind: compact, krachtig en zo flexibel als nodig is om aan uw vereisten te voldoen. De controller werkt even goed als standalone of als onderdeel van een geïntegreerd systeem. Als de RC700-A uitgebreid wordt om een multimanipulatorcontroller te vormen, kan hij meerdere robots en allerlei randapparatuur bedienen in een complex systeem.

  De RC700-A-controller kan uitgebreid worden met verscheidene beeldverwerkingssystemen om aan uw vereisten te voldoen. De controller is bovendien ontworpen voor de nieuwe generatie robots, die gebruik maken van de QMEMS-sensortechnologie van Epson.

  RC90-B: een wereld aan mogelijkheden in een kleine ruimte

  De RC90-B is één van de meest compacte en lichtgewicht controllers van zijn prestatieklasse op de markt. Hij is voornamelijk ontworpen voor de bediening van slave-netwerken en is klein, intelligent en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Seriële interface RS-232C, 24/16 standaard I/O en een ethernetpoort zijn al geïnstalleerd. Bovendien kan uw systeem flexibel uitgebreid worden aan de hand van uw vereisten en voor een lage prijs met uitbreidingskaarten voor communicatie met externe apparaten en integratie met veldbusnetwerken.

  Resultaten filteren

  • CATEGORIE

  • COMPATIBELE APPARATEN

  van worden nu weergegeven.

  van worden nu weergegeven.

   Software

   Epson RC+ ontwikkelingsomgevingen, krachtig, efficiënt, intuïtief.

   De krachtige Epson RC + projectbeheer- en ontwikkelingsomgeving is ideaal voor het ongecompliceerd programmeren van uw toepassing dankzij de intuïtieve Windows-gebruikersinterface, de open structuur en de geïntegreerde beeldverwerking. Daarbij komt ook nog een grafische 3D-omgeving waarin u uw robotprogramma bijna volledig kunt simuleren en de beweging van de robot duidelijk kunt visualiseren.

    

   Ontwikkelomgeving RC+ 5.0

   De RC+ 5.0 ontwikkelomgeving biedt u alle hulpmiddelen die u nodig heeft om snel en efficiënt te programmeren.

   RC+ 5.0, een volledige oplossing

   Onze projectbeheer- en ontwikkelingsomgeving werkt met de nieuwste versies van Windows en communiceert met de RC180-controller via USB en ethernet. De open structuur maakt ook integratie in externe programmeeromgevingen mogelijk.

   Windowsinterface

   Syntaxopmaak, debugger, inputhulp en een vrij te definiëren interface om u te helpen bij ontwikkelingstaken.

   Kenmerken en voordelen

   • Ontwikkelomgeving voor toepassingen met de Epson robottaal SPEL+
   • Parallelle bediening van verscheidene RC+ 5.0-toepassingen mogelijk (één computer heeft parallel toegang tot meerdere robotcontrollers)
   • Geïntegreerd projectbeheersysteem voor snelle projectontwikkeling
   • Intuïtieve gebruikersinterface
   • Geïntegreerde beeldverwerking in de interface
   • Veelzijdige interfaceverbinding: Ethernet I/O, Profibus, DeviceNet, seriële interface, TCP/IP, I/O-handshake, direct of optioneel beschikbaar
   • Programmeeromgeving in Duits, Engels en Frans

   Onze sets softwarehulpmiddelen

   Het is altijd fijn als complexe projecten eenvoudig te implementeren zijn. RC+ 5.0 beschikt over een compleet assortiment ontwikkelingshulpmiddelen en biedt u alles dat u nodig heeft om uw toepassingen efficiënt te programmeren.

   • Robotmanager, kan ook bediend worden via TP1

    Omvat alle informatie en bedieningselementen die relevant zijn voor robots, duidelijk georganiseerd in aparte vensters voor configuratie, puntverwerking, fly-by-puntparameters, coördinatiesystemen voor hulpmiddelen en robots, ladingen en inertie.

    Vanuit het robotbedieningspaneel kunnen motoren in- en uitgeschakeld worden, kunnen resets uitgevoerd worden en kan zelfs teruggegaan worden naar het startscherm.

   • IO-etiketbewerker

    Etiketten bewerken voor I/O, vlag/veldbus-I/O voor bit-, byte- en Worddata-bandbreedte.

   • IO-monitor

    Statusweergave van I/O, vlag/veldbus-I/O voor bit-, byte- en Worddata-bandbreedte. Het is ook mogelijk speciale gebruikersweergaven aan te maken.

   • Taakbeheerder

    Weergave van meerdere opgeroepen taken en de status daarvan, evenals een weergave van de huidige programmaregel

   • Commando

    Commandobewerker enkele regel

   • Macrobewerker

    SPEL+ programma aanmaken als programmahulp

   • Onderhoudsmanager

    Aanmaken/importeren/back-up-weergave/controller herstellen

   • Fouteditor

    Uw eigen foutmeldingen aanmaken, specifiek voor uw toepassing

   • Debugger

    Programma met stoppunten en getrapte bediening

   • Editor

    SPEL+ sequentieprogramma's aanmaken

    • Online hulp
    • Syntaxcontrole
    • Lijsten van etiketten
    • Herkenning en weergave in kleur van sleutelwoorden, parameters en opmerkingen
    • Lijst van parameters
    • Definitiesprong
   • Editor voor variabelen

    Huidige waarden van variabelen weergeven en bewerken

   • Stapeleditor

    Weergave van programmasprong

   • Systeemgeschiedenis

    Registratie van fouten, gebeurtenissen, waarschuwingen (diagnostiek)

   • Compiler

    Sequentieprogramma's controleren (syntax, definitie, waardebereik en nog veel meer)

   Compatibel met:

   Robots uit de SCARA-serie
   Robots uit de Spider-serie
   ProSix C3-serie

   RC180

   Vision Guide 5.0

    

   Ontwikkelomgeving RC+ 7.0

   Perfect voor de volledige geautomatiseerde levenscyclus van software

   Met RC+ 7.0 van Epson wordt automatisering eenvoudig

   De krachtige RC+ 7.0 projectbeheer- en ontwikkelingsomgeving is ideaal voor het ongecompliceerd programmeren van uw toepassingen dankzij de intuïtieve Windowsinterface, de open structuur en de geïntegreerde beeldverwerking. De software is in staat alle soorten robots en functies te bedienen. Bovendien ondersteunt de software een grafische 3D-omgeving die u in staat stelt het robotprogramma bijna volledig te simuleren en de beweging van de robot te visualiseren.

   RC+ 7.0 van Epson is een evolutie van RC 5.0 en RC 6.0 en biedt onmisbare nieuwe functies, zoals:

   • Visuele simulatie, om beeldverwerkingssequenties te simuleren en te testen
   • Directe opname waarmee beelden van de camera opgenomen en beoordeeld kunnen worden zonder de robot stil te zetten
   • Functie voor foutenopsporing in de beeldverwerking om defecte onderdelen te herkennen
   • Ondersteuning voor kleurencamera's en HD-camera's
   • CAD-naar-punt om CAD-gegevens om te zetten in robotpunten
   • Testmodi, waaronder het uitvoeren van het programma met de veiligheidsdeur geopend door de inschakelsleutel te gebruiken
   • Ondersteuning voor QMEMS-sensortechnologie

   Kenmerken en voordelen

   • Kan uitgevoerd worden in Microsoft Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1 Pro en Windows 10 Pro
   • Geïntegreerd projectbeheersysteem voor snelle projectontwikkeling
   • Communiceert met de controller via USB of Ethernet
   • Stelt u in staat één computer met meerdere controllers te verbinden
   • Parallelle bediening van meerdere RC+ 7.0-toepassingen mogelijk (één computer heeft parallel toegang tot verschillende controllers)
   • SPEL+ programmeertaal, krachtig en eenvoudig te leren en gebruiken
   • Intuïtieve bediening
   • Geïntegreerde beeldverwerking in de interface
   • Ruime poortverbindingen: Ethernet I/O, Profi bus, DeviceNet, Profi Net, seriële poort, TCP/IP, I/O Handshake direct of beschikbaar als optie
   • Programmeeromgeving beschikbaar in Duits, Engels, Frans, Japans en Chinees
   • Achtergrondtaken voor volledige systeemcontrole
   • Vele commando's voor multimanipulator
   • Integratie van DLL-functies
   • Simulator
   • Bestandsbeheer

   Onze sets softwarehulpmiddelen

   Het is geweldig wanneer complexe projecten ook eenvoudig worden. Met de hulpmiddelen in de RC+ 7.0 ontwikkelomgeving heeft u alles dat u nodig heeft om uw toepassingen efficiënt te programmeren.

   • Robotmanager, kan bediend worden via TP1

    Omvat alle informatie en bedieningselementen die relevant zijn voor robots, duidelijk georganiseerd in aparte vensters: configuratie, puntverwerking, fly-by-puntparameters, coördinatiesystemen voor hulpmiddelen en robots, ladingen en inertie.

    Vanuit het robotbedieningspaneel kunnen motoren in- en uitgeschakeld worden, kunnen resets uitgevoerd worden en kan zelfs teruggegaan worden naar het startscherm.

   • IO-etiketbewerker

    Etiketten bewerken voor I/O, vlag/veldbus-I/O voor bit-, byte- en Worddata-bandbreedte.

   • IO-monitor

    Statusweergave van I/O, vlag/veldbus-I/O voor bit-, byte- en Worddata-bandbreedte. Het is ook mogelijk speciale gebruikersweergaven aan te maken.

   • Taakbeheerder

    Weergave van meerdere genoemde taken en de status daarvan, evenals een weergave van de huidige programmaregel

   • Commando

    Commandobewerker enkele regel

   • Macrobewerker

    SPEL+ programma aanmaken als programmahulp

   • Onderhoudsmanager

    Aanmaken/importeren/back-up-weergave/controller herstellen

   • Fouteditor

    Uw unieke foutmeldingen aanmaken, specifiek voor uw toepassing

   • Debugger

    Programma met stoppunten en getrapte bediening

   • Editor

    SPEL+ sequentieprogramma's aanmaken

    • Online hulp
    • Syntaxcontrole
    • Lijsten van etiketten
    • Herkenning en weergave in kleur van sleutelwoorden, parameters en opmerkingen
    • Lijst van parameters
    • Definitiesprong
   • Editor voor variabelen

    Huidige waarden van variabelen weergeven/bewerken

   • Stapeleditor

    Weergave van programmasprong

   • Systeemgeschiedenis

    Registratie van fouten, gebeurtenissen, waarschuwingen (diagnostiek)

   • Compiler

    Sequentieprogramma's controleren (syntax, definitie, waardebereik en nog veel meer)

   Compatibel met:

   Robots uit de SCARA-serie
   Robots uit de Spider-serie
   ProSix C4-serie
   ProSix C8-serie
   N2-serie
   Robots uit de SCARA-Light serie
   Robots uit de SCARA-T-serie

   RC700-A
   RC90

   Vision Guide 7.0

   Een goede voorbereiding is alles

   Alle procedures in uw productie plannen en visualiseren, uw programma offline valideren en de probleemoplossing en alle wijzigingen eenvoudig vanaf uw werkplek doorvoeren. De RC-simulator die bij het softwarepakket geleverd is, maakt het mogelijk tijd en geld te besparen in iedere fase.

   Ontwerpfase: eenvoudige planning en kostenbesparing

   In de ontwerpfase kunt u uw robotcel nauwkeurig en snel plannen en kunt u de cyclustijd voor uw toepassing gemakkelijk en betrouwbaar inschatten.

   Dit maakt het mogelijk de haalbaarheid te bewijzen voordat er ook maar één onderdeel van de installatie geproduceerd is. U kunt in de simulatie ook voorbereidingen treffen voor latere uitbreidingen om het aantal keren dat de live installatie stilgelegd moet worden te minimaliseren.

   Integratiefase: integratietijd verminderen, schade voorkomen

   Voordat de robot geleverd wordt, wordt een offline programmavalidering uitgevoerd. Programma's kunnen eenvoudig in parallel aangemaakt worden en zelfs complexe bewegingssequenties kunnen gevisualiseerd en beoordeeld worden. Zo kunnen risico's op botsingen opgespoord worden en kan schade aan de apparatuur voorkomen worden.

   Bedienings- en onderhoudsfase: uitvaltijd verminderen

   Probleemoplossing en wijzigingen in het programma kunnen eenvoudig geregeld worden vanuit de botsingsdetectie op uw computer, bereikbaarheidscontroles en robotbewegingen kunnen gevisualiseerd worden in 3D.

   We spreken een eenvoudige taal

   De SPEL+ scripttaal op regelbasis die speciaal ontwikkeld is door Epson, is niet alleen krachtig maar ook gemakkelijk te leren.
   Het assortiment aan commando's stelt u in staat een breed scala aan robotbewegingen te programmeren, van eenvoudige pick-and-place-toepassingen tot complexe multimanipulator-regelbesturing.

   Volledige hoogwaardige taal

   Snel en veilig

   SPEL+ wordt door een computer vertaald naar robotcode. Dit gaat sneller dan het gebruiken van een interpreter en zo kan de syntax ook gecontroleerd worden voordat het programma uitgevoerd wordt.

   Meer flexibiliteit

   Het uitgebreide scala aan opmerkingen voor verschillende toepassingen houdt in dat programmeren snel kan gebeuren en met veel minder fouten. U kunt ook uw eigen commando's toevoegen met de syntax van SPEL+.

   Duidelijk gestructureerd

   U kunt niet alleen commando's voor de programmastructuur gebruiken, maar u kunt ook gebruik maken van sub-programmatechnieken, commando's voor multitasken en onderbrekingen om programma's te schrijven die eenvoudig te lezen, te verbeteren en uit te breiden zijn.

   Communicatief

   SPEL+ minimaliseert het programmeerwerk, of dit nu is voor de eenvoudige behandeling van inputs en outputs, voor communicatie via de seriële TCP/IP-poort of om gegevens uit te wisselen in een veldbussysteem.

   Intuïtief om te leren

   SPEL+ heeft geen cryptische codes en maakt gebruik van echte waarden.

   Eenvoudig over te zetten

   De syntax van SPEL+ kan overgezet worden naar verscheidene .Net-producten. Bovendien heeft het een interface voor LabVIEW.

   Epson Vision Guide

   Onze krachtige geïntegreerde beeldverwerkingssystemen zijn in staat onderdelen betrouwbaar te herkennen en positioneren, zelfs bij productafwijkingen, verwisselde onderdelen of verschillende lichtomstandigheden.

   De innovatieve software voor beeldverwerking

   Dankzij de verbonden programmeeromgeving binnen de Epson RC+ ontwikkelinterface verliest u geen tijd met het verbinden van robots met uw optische systeem. Met eenvoudige commando's en een intuïtieve interface met grafische objecten kunnen taken waar flexibele automatisering voor nodig is opgelost worden met eenvoudige parametrering.

   Kenmerken en voordelen

   • Communicatie tussen robot en beeldverwerking in milliseconden.
   • De ontwikkeltijd wordt verminderd dankzij de integratie in de RC+ ontwikkelomgeving.
   • Eenvoudig en comfortabel programmeren door te slepen, zonder bijkomende ingewikkelde editors.
   • Onderdelen worden zelfs bij wisselende lichtomstandigheden herkend dankzij hulpmiddelen als blobanalyse, geometrisch en polair zoeken en nog veel meer.

   Epson Vision Guide 5.0 software

    

   Epson Vision Guide 5.0 is meer dan de verbinding tussen machine-optica en de RC180. Het is nauw geïntegreerd in de Epson RC+ ontwikkelomgeving, zodat optische sequenties met slechts een paar klikken van de muis aangemaakt kunnen worden.

   Epson Vision Guide 7.0 software

    

   Optische sequenties aanmaken in een paar muisklikken. Vision Guide 7.0 ondersteunt HD-camera's.

   Resultaten filteren

   • COMPATIBELE SOFTWARE

   • COMPATIBELE CONTROLLERS

   van worden nu weergegeven.

   van worden nu weergegeven.

    Onderdeelinvoersystemen van Epson

    Het slimme alternatief voor isolatie van onderdelen

    De Epson Parts Feeder-serie wordt aangedreven door Epson®-robots en biedt een slim alternatief voor de beschikbare onderdeleninvoeropties. Door dit revolutionaire systeem hoeft u geen dure en tijdrovende ombouwprocedures uit te voeren en kunnen fabrikanten werken met een groot aantal verschillende onderdelen zonder dat ze een nieuw apparaat hoeven aan te schaffen.

    De Epson Parts Feeder-serie is geïntegreerd met Epson RC+®-ontwikkelingssoftware en kan eenvoudig geïnstalleerd en geconfigureerd worden in iedere omgeving. De point–and-click-interface verkort de gebruikelijke ontwikkelingstijd die vereist is voor geavanceerde toepassingen, vaak van weken naar dagen.

    De flexibele invoer van Epson
    Hoogwaardige oplossing voor het invoeren van onderdelen
    Aangedreven door robots, Parts Feeder-software en de Epson Vision Guide
    Eenvoudige installatie en configuratie
    Volledig geïntegreerd met de Epson RC+ ontwikkelingssoftware
    Point-and-click-interface
    Draagt bij aan verkorting van de standaard ontwikkelingstijd voor geavanceerde toepassingen
    Flexibele hantering van onderdelen
    Vier invoerformaten; ondersteunt onderdelen van 3 tot 15 mm, 5 tot 40 mm, 15 tot 60 mm en 30 tot 150 mm
    Snel verwisselen van onderdelen
    Het invoerapparaat is eenvoudig in te stellen voor verschillende onderdelen en draagt zo bij aan een verlaging van de totale eigendomskosten
    Compatibel met een breed scala aan onderdelen
    Ondersteunt zowel eenvoudige als complexe onderdelen, ook kwetsbare materialen
    Slimme automatische afstemming
    Stelt de parameters van het invoerapparaat automatisch in voor nieuwe onderdelen
    Unieke functies voor richtingstrillingen
    Meerassige vibratietechnologie voor optimale controle en isolatie van onderdelen
    Opties voor achtergrondverlichting
    Beschikbaar in rood, groen, blauw, wit en infrarood
    Configuratiemogelijkheden lade
    ESD, anti-statisch en anti-rol verkrijgbaar (verschilt per model)
    Epson Synthis T6 alles-in-één SCARA-robot
    Robot van Epson
    Plus
    Een besturingskast voor de Epson Vision Guide
    Epson Vision Guide
    Plus
    Een Epson-onderdeelinvoersysteem IF-240
    Flexibele invoer van Epson
    Is gelijk aan
    De Epson T6-robot, een bedieningskast voor het optische systeem en het IF-240-invoerapparaat
    Geïntegreerde flexibele invoeroplossing

    Eenvoudig aan te passen voor een groot aantal onderdelen

    Een stapsgewijze benadering van de systeemconfiguratie met een gebruiksvriendelijke wizard maakt het eenvoudig om de feeder in te stellen op de exacte parameters die nodig zijn voor veel verschillende onderdeeltypes.

    Meerassige vibratietechnologie voor optimale controle van onderdelen

    1. Een rommelige verzameling mechanische zekeringen, gegroepeerd in een hoek
     Onderdelen kunnen niet gepakt worden als ze dicht bij elkaar staan
    2. Een verspreide, ongesorteerde verzameling mechanische zekeringen
     Er wordt vibratietechnologie gebruikt om onderdelen te scheiden, zodat de robot deze kan vinden en oppakken
    3. Een bestelde verzameling mechanische zekeringen, gegroepeerd op kleur
     Onderdelen worden vervolgens gescheiden en nauwkeurig over de gehele omvang van het pallet geplaatst
    Een ingebouwde camera voor een Epson-robot
    Vision Guide wordt gebruikt met Epson Parts Feeder-software om de invoerbewegingen aan te sturen en het verenkelen van onderdelen te optimaliseren.

    Nauwkeurige onderdelenkalibratie met slimme auto-tuning

    Een intuïtieve wizard helpt gebruikers stap voor stap met de aangepaste kalibratie en bepaalt automatisch de exacte waardes die nodig zijn voor de optimale afstelling en kalibratie.

    Onderdelenopname-regio's maximaliseren de doorvoer van onderdelen

    Een schermafbeelding van het configuratiescherm van het onderdeelinvoersysteem

    Stel eenvoudig parameters in voor ieder onderdeel, coderen is niet nodig

    Configureert de invoeroriëntatie om het oppakgebied nauwkeurig te selecteren zonder dat de fysieke lay-out van de toepassing gewijzigd hoeft te worden

    Bepaal het oppakgebied voor onderdelen om de cyclustijd te optimaliseren

    De wizard voor onderdeelkalibratie (afstemmen) vermindert de afstemtijd

    Een schermafbeelding van het kalibratiescherm van het onderdeelinvoersysteem

    3 eenvoudige stappen om kalibratieparameters in te stellen voor verplaatsen en scheiden

    Geïntegreerd beeldvenster toont de resultaten van de onderdelenscheiding

    De trillingsamplitude en trillingstijd worden automatisch berekend en getoond tijdens het afstemmen van de parameters

    Epson-onderdeelinvoersysteem IF-80
    Epson-onderdeelinvoersysteem IF-80
    Epson-onderdeelinvoersysteem IF-240
    Epson-onderdeelinvoersysteem IF-240
    Epson-onderdeelinvoersysteem IF-380
    Epson-onderdeelinvoersysteem IF-380
    Epson-onderdeelinvoersysteem IF-530
    Epson-onderdeelinvoersysteem IF-530
    Technische specificaties
    Modelnummer
    IF 80 IF 240 IF 380 IF 530
    Afmetingen onderdelen
    3 - 15 mm 5 - 40 mm 15 - 60 mm 30 - 150 mm
    Communicatie
    Ethernet (TCP/IP) Ethernet (TCP/IP) Ethernet (TCP/IP) Ethernet (TCP/IP)
    Voeding
    24 V/6 A 24 V/8 A 24 V/20 A 24 V/20 A
    Trillingsplatform (lengte x breedte)
    65 × 52 mm 195 × 150 mm 254 × 325 mm 427 × 371 mm
    Voetafdruk (lengte x breedte x hoogte)
    320 × 65 × 140mm 300 × 171 × 132mm 499 × 257 × 307mm 600 × 372 × 320mm
    Compatibele robots van Epson
    • G-serie
    • LS-serie
    • RS-serie
    • T-serie
    • C-serie
    • N-serie
    • VT-serie
    • G-serie
    • LS-serie
    • RS-serie
    • T-serie
    • C-serie
    • N-serie
    • VT-serie
    • G-serie
    • LS-serie
    • RS-serie
    • T-serie
    • C-serie
    • N-serie
    • VT-serie
    • G-serie
    • LS-serie
    • RS-serie
    • T-serie
    • C-serie
    • N-serie
    • VT-serie
    Compatibele optische systemen
    Vision Guide CV2 en PV1 Vision Guide CV2 en PV1 Vision Guide CV2 en PV1 Vision Guide CV2 en PV1
    Inhoud van de verpakking
    • Flexibel onderdeelinvoersysteem
    • Epson Parts Feeder-software
    • 5M-voedingskabel
    • RJ45 CAT5e-kabel
    • Flexibel onderdeelinvoersysteem
    • Epson Parts Feeder-software
    • 5M-voedingskabel
    • RJ45 CAT5e-kabel
    • Flexibel onderdeelinvoersysteem
    • Epson Parts Feeder-software
    • 5M-voedingskabel
    • RJ45 CAT5e-kabel
    • Flexibel onderdeelinvoersysteem
    • Epson Parts Feeder-software
    • 5M-voedingskabel
    • RJ45 CAT5e-kabel
    Opties
    Geïntegreerde LED-achtergrondlichtopties
    Rood, wit, groen, blauw, infrarood Rood, wit, groen, blauw, infrarood Rood, wit, groen, blauw, infrarood Rood, wit, groen, blauw, infrarood
    Configuratiemogelijkheden lade
    Plat oppervlak, ESD (anti-statisch), anti-klevend, anti-rol, medisch, zwart Plat oppervlak, ESD (anti-statisch), anti-klevend, anti-rol, medisch, zwart Plat oppervlak, ESD (anti-statisch), anti-klevend, anti-rol, medisch, zwart Plat oppervlak, ESD (anti-statisch), anti-klevend, anti-rol, medisch, zwart
    Hopper-opties
    0,16 liter 2 liter, 3 liter 10 liter 15 liter
    Softwarefuncties
    Maximaal aantal invoerapparaten ondersteund door één robotcontroller
    • 4 (G-serie/LS-serie/RS-serie/C-serie/N-serie)
    • 2 (T-serie/VT-serie)
    • 4 (G-serie/LS-serie/RS-serie/C-serie/N-serie)
    • 2 (T-serie/VT-serie)
    • 4 (G-serie/LS-serie/RS-serie/C-serie/N-serie)
    • 2 (T-serie/VT-serie)
    • 4 (G-serie/LS-serie/RS-serie/C-serie/N-serie)
    • 2 (T-serie/VT-serie)
    Maximaal aantal robots dat dezelfde invoer op hetzelfde moment gebruikt (alleen RC700A met aandrijfeenheden)
    21 21 21 21
    Maximaal aantal unieke onderdelen per invoer die gelijktijdig gebruikt worden
    4 4 4 4
    Maximaal aantal onderdelen per ontwikkelingsomgevingsproject (Epson RC+)
    16 16 16 16
    1 - Niet mogelijk voor RC90-B en T-serie/VT-serie
    MEER INFORMATIE MEER INFORMATIE MEER INFORMATIE MEER INFORMATIE

    Krachtsensoren

    Dankzij onze zelf ontwikkelde piëzo-elektrische kwartssensor-technologie zijn de krachtsensoren van Epson duurzaam en gevoelig, waardoor ze minieme krachten in zes verschillende richtingen kunnen detecteren op een nauwkeurige en consistente manier. Dit stelt gebruikers in staat complexe productietaken te automatiseren en productiviteit te verbeteren. Sensoren worden geleverd met commando's voor robotbediening, zodat implementatie snel en eenvoudig is.

    Een voorzichtige aanraking

    De innovatieve krachtsensoren van Epson beantwoorden de vraag naar de automatisering van fijne of drukgevoelige taken, waarmee ze een belangrijke stap zijn in het verbeteren van de manier waarop producten geproduceerd worden door robots. Dankzij de S250-serie kunnen robots minieme krachten voelen, zelfs tot 0,1 N, wat ze geschikt maakt voor het automatiseren van complexe taken zoals het met hoge precisie assembleren van kwetsbare onderdelen. De sensoren kunnen eveneens worden gebruikt voor taken die voorheen afhankelijk waren van menselijke zintuiglijke waarneming, zoals polijsten en ontbramen, waardoor werknemers worden verlost van repetitieve handmatige werkzaamheden.

    Opties

    Onze hardware- en softwareonderdelen bieden de verbeterde functionaliteit en configuratieflexibiliteit die u nodig heeft voor volledige procesautomatisering.

    Het vermogen om aan te passen

    Onze standaard automatiseringsproducten volstaan voor de meerderheid van de mogelijke toepassingen, maar ook als u unieke vereisten heeft, is dat geen probleem. We hebben een breed aanbod aanvullende hardware- en softwareopties voor manipulators en bedieningssystemen van Epson.

    Met deze onderdelen kunt u een productieontwerp op maat efficiënt en flexibel implementeren.

    Manipulatoropties

    Verbeterde functionaliteit en configuratieflexibiliteit

    Controllermogelijkheden

    U kunt een breed assortiment aan controllermogelijkheden inzetten om het scala aan procestaken die u kunt automatiseren nog verder uit te breiden.

    Softwaremogelijkheden

    De uitgebreide ervaring die Epson heeft met fabrieksautomatisering maakt het voor ons mogelijk een breed assortiment aan eenvoudig te gebruiken softwareprogramma's aan te bieden, waarmee we u kunnen helpen maximaal productief te zijn met minimale overheadkosten voor programmeren.

    Oplossingen

    Onderdelen plaatsen en monteren

    Handmatige acties tijdens het plaatsen en monteren van onderdelen kunnen zowel inefficiënt als foutgevoelig zijn. Daarnaast zijn de bewegingen van de menselijke arm van nature beperkt. Dankzij de optimale relatie tussen de eerste en de tweede as hebben de robots van Epson maximale beweeglijkheid en kunnen ze zelfs de kleinste onderdelen iedere keer nauwkeurig monteren. Vanwege de uitstekende dynamiek, de grote insteekkrachten en resistentie en de uitstekende verhouding vaste last/laadcapaciteit zijn onze robots uitstekend geschikt voor taken als het plaatsen en monteren van onderdelen. Tegelijkertijd zijn ze in alle omstandigheden stevig, duurzaam en betrouwbaar.

    Casestudy’s

     Testen, meten, besturen

     Nauwkeurige opname is essentieel als het gaat om taken als kwaliteitscontrole, proefdraaien voor serieproductie en gegevensmetingen. Met de robots van Epson en een krachtig geïntegreerd beeldverwerkingssysteem kunnen deze taken ook uitgevoerd worden met hoge kloksnelheden. De RC620-mastercontroller voor de pc kan uitgebreid worden met aanvullende hardware voor metingen en tests en is eenvoudig te integreren in beeldherkenningssystemen of kracht-momentsensoren van andere fabrikanten. Als een product afwijkt van de tolerantiewaarden die ingesteld zijn via de vooraf gedefinieerde parameters wordt het verworpen als defect.

     Casestudy’s

      Verpakken en palletiseren

      Voor moderne verpakkingen is een hoge mate van flexibiliteit in de verpakkingslijnen nodig. Het hoofddoel is om kortere productwisselingstijden te bereiken en tegelijkertijd de hoge standaarden voor procesveiligheid in stand te houden. De robots van Epson hebben alles onder controle. Ze verpakken en palletiseren zelfs zeer breekbare onderdelen. Dankzij de transportbandtracking zijn de robots ook in staat onderdelen te pakken en neer te zetten op transportbanden die in beweging zijn. Tijdens dit proces worden de objecten herkend door een camera of een sensor.

      Casestudy’s

       Machines in- en uitladen

       Het in- en uitladen van transportbanden, palletsystemen, plastic-spuitgietmachines of metaalgietmachines is slechts een deel van de taken op dit gebied die de robots van Epson nauwkeurig en betrouwbaar uit kunnen voeren. Werkcellen kunnen getransformeerd worden tot productie-eilanden. Denk bijvoorbeeld aan het volledig geautomatiseerde proces van spuitgietmachines, waarbij het uitnemen, afkoelen en afbramen van de producten in een enkele bedieningssequentie gebeurt.

       Casestudy’s

        Meer oplossingen

        De hantering van werkstukken of hulpmiddelen, snijden, vermalen, afbramen, polijsten, lassen en solderen, transformeren, coaten en allerlei automatiseringsoplossingen.

        Casestudy’s

         DOWNLOADS EN HULPBRONNEN

         U kunt handleidingen, stuurprogramma's, CAD-gegevens en andere materialen die relevant zijn voor automatisering van Epson downloaden, ontdekken welke trainingen bij u in de buurt beschikbaar zijn of meer te weten komen over reparatie en onderhoud van geautomatiseerde oplossingen van Epson.

         Meer informatie

         Service en ondersteuning

         Hoe kunt u een geautomatiseerd systeem efficiënt integreren in bestaande werkzaamheden? Hoe kunt u cyclustijden optimaliseren? Hoe kunt u robotprogramma's integreren in externe software? Onze toepassingstechnici zijn er om u te helpen gedurende de fasen van het projectbeheer en de implementatie.

         Contact opnemen

         Wij helpen u graag. De velden die gemarkeerd zijn met (*) zijn verplicht.

         Vul dit veld in
         Vul dit veld in
         Vul dit veld in
         Vul dit veld in
         Vul dit veld in
         Vul dit veld in
         Beveiligingscontrole

         Dit helpt ons te bevestigen dat u mens bent en geen spam.

         Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.

         Epson Deutschland GmbH

         Robotic solutions
         Otto-Hahn-Str. 4
         D-40670 Meerbusch

         Telefoon: +49 (0) 2159 538 1800
         Fax: +49 (0) 2159 538 3170
         E-mail: info.rs@epson.de

         Technische ondersteuning en onderhoud:

         Telefoon: +49 (0) 2159 538 1900

         Plaatselijke service en ondersteuning

         Epson werkt in veel Europese landen samen met distributeurs voor de verkoop en bijbehorende service van de robots.

         van worden nu weergegeven.

          van worden nu weergegeven.