DE TOEKOMST VAN PRINTING: HEAT-FREE TECHNOLOGY

Epson-inkjetprinters gebruiken minder stroom, waardoor ze energie besparen.

© Jasper Gibson

Heat-Free Technology

We kunnen niet om het feit heen dat we voor een wereldwijde klimaatcrisis staan. Tenzij de situatie verandert, gaan we binnenkort drastische veranderingen aan het ecosysteem van onze aarde zien. Een van de zaken die wij kunnen veranderen, is ons energieverbruik.

Het verbranden van fossiele brandstoffen om elektriciteit op te wekken produceert, enorme hoeveelheden CO2. Als bedrijf en als individu moeten we nu actie ondernemen om energie te besparen én we moeten hernieuwbare energiebronnen gaan gebruiken. Een duurzame keuze is niet langer optioneel, het is essentieel.

TURN DOWN THE HEAT is wat er nodig is. Stap over op Heat-Free Technology voor een laag energieverbruik. Zelfs een kleine verandering kan echt helpen. Als iedereen op aarde maar één klein ding verandert, kan dit al een enorme positieve invloed hebben. Start zelf met de eerste pagina, dan veranderen we samen het verhaal.

Producten bekijken

TURN DOWN THE HEAT

Epson en National Geographic hebben de handen ineengeslagen om het bewustzijn te vergroten van hoe warmtebesparing een uitstekende manier is om onze invloed op het milieu te verminderen. In deze korte video legt National Geographic Explorer Katey Walter Anthony uit hoe “warmte permafrost vernietigt. Warmtebesparing is een van de beste manieren om onze invloed op het milieu te verminderen. De keuze voor warmtevrije technologie om het energieverbruik te verlagen, vermindert de uitstoot van broeikasgassen en helpt ons het smelten van de permafrost in het Noordpoolgebied te vertragen.”

© Jasper Gibson

Vergelijking printprocessen

Laser- en inkjetprinters zien er van buiten misschien hetzelfde uit, maar het is de binnenkant die wezenlijk verschilt. Voor de Heat-Free Technology van Epson zijn geen hoge temperaturen voor het inkt-ejectieproces nodig. In plaats daarvan wordt er druk uitgeoefend op het piëzo-element, dat achterwaarts en voorwaarts buigt bij het ejecteren van de inkt via de printkop.

De voordelen van Heat-Free Technology

Verhoog de productiviteit en verminder de milieubelasting zonder concessies.

Lager stroomverbruik bespaart energie en geld

Heat-Free Technology van Epson gebruikt tot 83% minder energie1, omdat er geen warmte wordt gebruikt om op te starten. Aangezien inkjetprinters geen fuser-unit hoeven te verwarmen, resulteert dit in een aanzienlijk lager energieverbruik.

Minder vervangingsonderdelen, lagere milieubelasting

Laserprinters gebruiken meestal meer verbruiksmaterialen en vereisen in vele gevallen een periodieke vervanging van de drum, de transferband en de fuser. Dankzij Heat-Free Technology produceren onze inkjetprinters tot 96% minder verbruiksmaterialen dan laserprinters2.

Bespaar tijd dankzij consistent printen op hoge snelheid

Door de Heat-Free Technology hoeft de printer niet op te warmen bij inschakeling of activering vanuit de sluimerstand. Dit betekent dat de printer onmiddellijk begint met afdrukken, waardoor deze tot 50% sneller is vanuit 'Gereed-stand' in vergelijking tot laserprinters3.

Minder interventie verhoogt de productiviteit

De warmtevrije structuur van Epson-inkjetprinters betekent dat er minder onderdelen zijn waarin storingen kunnen optreden, waardoor minder vaak interventie nodig is.

Tot 83% minder energie dan bij laserprinters1
Tot 96% minder gebruikte verbruiksmaterialen dan laserprinters2
Tot 50% sneller vanuit 'Gereed-stand' in vergelijking tot laserprinters3

Ontdek zelf de voordelen van de Heat-Free Technology van Epson

Zoek uw ideale printer met onze Printer Finder-tool.

Assortiment bekijken
WF-C8190DW

Ontdek hoeveel CO2 en elektriciteit u kunt besparen

Tijdens onafhankelijke tests is gebleken dat de WorkForce Pro-modellen van Epson tot 83% minder energie verbruiken dan laserprinters en laserkopieerapparaten3. Ontdek aan de hand van onze calculator hoeveel elektriciteit en CO2 u kunt besparen.

Meer informatie

Contact opnemen

Als u meer wilt weten over de oplossingen van Epson, vult u onderaan uw gegevens in. Een vertegenwoordiger van Epson zal dan contact met u opnemen.

De velden die met een '*' zijn gemarkeerd, zijn verplichte velden.

Vul dit veld in
Vul dit veld in
Vul dit veld in
Vul dit veld in
Vul dit veld in
Ik ontvang graag informatie via e-mail betreffende toekomstige producten, promoties, aanbiedingen en evenementen van Epson.
Ik bevestig dat ik 16 jaar of ouder ben.

Meer informatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen

Milieu

We leveren allemaal een bijdrage aan een betere toekomst.

Meer informatie

Samenleving

We streven naar een veilige, wettelijke en duurzame bedrijfsvoering.

Meer informatie

Ethiek

Klanten imponeren en verrassen met innovatieve producten en services is slechts het begin.

Meer informatie

Milieu

We leveren allemaal een bijdrage aan een betere toekomst.

Meer informatie

Samenleving

We streven naar een veilige, wettelijke en duurzame bedrijfsvoering.

Meer informatie

Ethiek

Klanten imponeren en verrassen met innovatieve producten en services is slechts het begin.

Meer informatie
  1. Op basis van berekeningen van Epson gebruikt de Epson WorkForce Pro WF-C8190DW 83% minder energie dan de HP Color LaserJet Enterprise M750dn, het bestverkopende model in het A3-kleurenprintersegment met één functie en 21-30 ppm (IDC, Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, leveringen van Q4 2015 tot Q3 2019, gepubliceerd in Q2 2020). De methode is gebaseerd op ‘normaal stroomverbruik’ zoals vastgelegd in en/of gesimuleerd met betrekking tot de ENERGY STAR-testprocedure en aangegeven in kWh per jaar. De CO2-besparing is berekend als evenredig aan de energiebesparing en is gebaseerd op de gemiddelde uitstoot per regio van kilogrammen CO2 per kWh verbruikte elektriciteit.
  2. Vergelijking van opslagruimte op basis van berekeningen van Epson voor benodigde opslagruimte voor verpakte verbruiksmaterialen die voldoende zijn om 6000 pagina's af te drukken op 12 SFP- en MFP-printers (3-in-1) die zijn geselecteerd uit de 50% meest verkochte zwartwitlaserprinters op A4-formaat (in de klasse tot 20 ppm) die staan vermeld in de FY17-resultaten van de IDC Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker voor het tweede kwartaal van 2019. Het gemiddelde aantal tonerpakketten per model is berekend door Epson aan de hand van de afmetingen en rendementen van tonerpakketten die de fabrikant voor elk model heeft gepubliceerd (per augustus 2019). De werkelijke grootte en het aantal benodigde tonercartridges variëren per laserprintermodel. Genoemde rendementen voor EcoTank-verbruiksmaterialen zijn gebaseerd op gesimuleerde getallen berekend door Epson op basis van de ISO/IEC24711-methodologie met behulp van de testpatronen in ISO/IEC19752.
  3. Op basis van berekeningen van Epson, tijdbesparing voor zakelijke inkjetprinters berekend middels vergelijking met de gemiddelde laagste afdruk-/kopieertijd (“vanuit Previous Job”, “vanuit Ready State” of “vanuit Sleep State”) van zakelijke laserprinters, zoals gerapporteerd door ENERGY STAR, toegevoegd aan de tijd die nodig is om de resterende pagina's met maximale snelheid af te drukken in een gemiddelde afdruktaak op kantoor en vermenigvuldigd met het gemiddelde aantal afdruktaken per jaar, volgens Keypoint Intelligence. Laserprintermodellen vastgesteld met behulp van IDC, Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, leveringen van Q3 2016 tot Q2 2020, gepubliceerd in Q2 2020.