SCHERMGROOTTE DOET ER WEL DEGELIJK TOE

Met Epson ziet u meer en in meer detail.

VIDEO BEKIJKEN BROCHURE DOWNLOADEN

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een scherm?

Er zijn tal van aspecten die u dient te overwegen wanneer u de juiste schermtechnologie voor uw instelling wilt kiezen. Een eerste overweging zou kunnen zijn: heb ik een oplossing nodig met een alles-in-één projector, een whiteboard of een flat panel display?

Het realiseren van optimale beeldkwaliteit, met de gewenste zichtbaarheid, is cruciaal voor zowel docenten als studenten om optimaal te kunnen profiteren van elke les met levendige content op het scherm. Een belangrijk voordeel van Epson-projectoren is dat ze een schaalbaar schermformaat bieden, waardoor ze voldoen aan de verschillende vereisten van ruimten van elk formaat.

Het juiste formaat voor optimale zichtbaarheid

Het eerste dat u moet doen is bepalen wat het juiste schermformaat is voor uw ruimte. Deze eenvoudige keuze is uiterst belangrijk. Voor boeiende lessen hebt u immers behoefte aan een duidelijke weergave van content terwijl u er eveneens voor wilt zorgen dat u voldoet aan gezondheids- en veiligheidsnormen. Met een schaalbare oplossing die geschikt is voor ruimten van elke grootte, maken Epson-projectoren deze beslissing eenvoudiger dan ooit.

Epson-projectoren Flat panel display
Formaat Beeldformaat
(diagonaal)
Schaalbaar tot 500"1 Gemiddeld interactief flat panel display 65" – 69"2
Instelbaar formaat Schaalbaar Vast

Probleemloos voldoen aan de minimumvoorschriften voor schermformaat

Werken aan een bureau met een te klein beeldscherm is niet prettig – het is slecht voor uw ogen en kan de beeldkwaliteit van de content negatief beïnvloeden.

Om diezelfde reden hebt u een schermformaat nodig dat geschikt is voor uw vergaderruimte. Daarom bieden Epson-projectoren een schermformaat dat is afgestemd op de gezondheids- en veiligheidsnormen voor een vergelijkbare desktop-ervaring. (EU-richtlijn 90/270/EEC – Beeldschermapparatuur).

Dankzij de schaalbaarheid van het schermformaat en functionaliteit van de Epson-projectoren kunt u eenvoudig garanderen dat de getoonde content niet te klein en duidelijk zichtbaar is voor alle aanwezigen, waarbij u rekening houdt met de kijkafstand tot het scherm. Op die manier heeft iedereen dezelfde mogelijkheden om te communiceren en mee te doen.

Het ideale schermformaat voor uw vergaderruimte vinden

Met onze interactieve tool voor de beste kijkafstand kunt u het ideale schermformaat voor uw projector berekenen op basis van de afmetingen en indeling van een ruimte en het aantal stoelen.

EEN AANVAARDBARE KIJKAFSTAND3 VOOR EEN 300" PROJECTIESCHERM IS 14.2m

Uw browser biedt geen ondersteuning voor de HTML5-tag 'canvas'.

RUIMTE-INDELING

AFMETINGEN VAN DE RUIMTE (METERS) Breedte:    Lengte: Niet-ondersteunde kamergrootte

AANTAL ZITPLAATSEN

84"
50"84"
300"
50"500"

De keuze maken voor een oplossing

Om het optimale schermformaat te verkrijgen moet u de gemiddelde desktop-ervaring kunnen reproduceren voor alle studenten in uw klas, ook voor degenen die het verst verwijderd zijn van het scherm.

Volgens de Snellen-oogtest geldt: om een beeld even groot te laten lijken als het twee keer zover weg staat, moet het twee keer zo hoog zijn, dat wil zeggen vier keer zo groot in oppervlakte.

FLYER DOWNLOADEN

Optimale samenwerking

Behalve optimale weergaveprestaties, biedt het ontwerp van de Epson-projectoren perfecte integratie met uw bestaande systemen. Met de oplossingen van Epson kunt u een flexibele, toekomstbestendige, dynamische vergaderruimte inrichten en al uw communicatietoepassingen integreren, zodat u te allen tijde verzekerd bent van een soepele workflow tussen alle apparaten.

Opslaan, delen en afdrukken

Draadloze projectie van content vanaf mobiele apparaten

Aantekeningen maken met ongeëvenaarde nauwkeurigheid

Samenwerking via hoogwaardige videoconferenties

Duidelijk zichtbare kwaliteit

Dankzij de automatische lichtaanpassing in de Epson-projectoren wordt het omgevingslicht in de ruimte gedetecteerd en de helderheid navenant aangepast, zodat content duidelijk zichtbaar wordt weergegeven zonder verblindend licht.

Nacht
Dag

Sommige flat panels hebben een beperkte weergavehoek, waardoor content lastig te zien is van de zijkant in een ruimte. De Epson-projectoren hebben hier echter geen last van en hebben geen dode hoeken. Hierdoor kan iedereen gemakkelijk de content bekijken.

Flat panel display
Epson-projector

RGB flat panels kunnen een gepixeld effect hebben als u er voor langere tijd van dichtbij naar kijkt – bijvoorbeeld tijdens interactieve presentaties of langdurige samenwerking – wat kan leiden tot oogvermoeidheid. Projectoren hebben daarentegen minder last van pixelering dan flat panels en de automatische lichtaanpassing zorgt ervoor dat u er langere tijd moeiteloos naar kunt kijken.

Flat panel display
Epson-projector

Contact opnemen

Als u meer wilt weten over Epson-projectoren, vul dan hieronder uw gegevens in. Een vertegenwoordiger van Epson zal contact met u opnemen.

Dit veld invullen
Dit veld invullen
Dit veld invullen
Dit veld invullen
Dit veld invullen
Dit veld invullen
Ik wil nieuws en productupdates van Epson ontvangen.
Veiligheidscontrole

Dit helpt ons te bevestigen dat u mens bent en geen spam.

Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplichte velden.

  1. Schermformaat van maximaal 500" is gebaseerd op de installatieprojectoren van Epson
  2. Bron: Futuresource 4e kwartaal 2015 – West-Europa - Corporate Flat Panels
  3. Met een aanvaardbare kijkafstand verkrijgt u een weergave-ervaring die gelijkwaardig is aan de desktop-ervaring.
    Schermen kleiner dan 80 inch worden verondersteld een beeldverhouding van 16:9 te hebben. Schermen van 80 inch of groter worden verondersteld een beeldverhouding van 16:10 te hebben.

Waarom is schermformaat zo belangrijk?

Presentaties kunnen alleen boeiend en effectief zijn als ze duidelijk zichtbaar zijn. Het is niet alleen belangrijk voor de kijker wat er wordt geprojecteerd, maar ook dat deze het zonder oogvermoeidheid kan zien. Door onze kennis over het realiseren van het ideale schermformaat in te zetten, kunnen we ervoor zorgen dat elke presentatie duidelijk en goed zichtbaar is.

Hoe voelt het aan?

Een veilige en aangename kijkervaring van geprojecteerde beelden wordt gerealiseerd door de kijkervaring via een desktop te simuleren. Er bestaan richtlijnen voor desktops, vastgelegd in EU-richtlijn 90/270/EEC voor beeldschermapparatuur, die ook kunnen worden toegepast bij de bepaling van het projectieformaat. Op basis hiervan kunt u: een aangename ervaring creëren waarmee desktopgebruikers vertrouwd zijn, garanderen dat uw getoonde content duidelijk wordt weergegeven en oogvermoeidheid voorkomen. Houd er rekening mee dat een geprojecteerd beeld anders aanvoelt afhankelijk van de kijkafstand. Bij het uitvoeren van de berekening van het meest geschikte beeldformaat, dient u rekening te houden met de ervaring van de toeschouwer die het verste weg zit.

De test uitvoeren

Hoe werkt het wanneer u het juiste schermformaat voor uw presentatie wilt kiezen? De meeste mensen zijn bekend met de Snellen-oogtest, die wordt gebruikt door opticiens om het gezichtsvermogen te testen. Om duidelijk te zien met een ideaal 20/20 gezichtsvermogen, moet u de letters op de Snellen-kaart kunnen lezen op een afstand van 6 m. Volgens de Snellen-oogtest geldt: om een beeld even groot te laten lijken als het twee keer zover weg staat, moet het twee keer zo hoog zijn, dat wil zeggen vier keer zo groot in oppervlakte. We kunnen deze kennis toepassen bij het bepalen van het schermformaat om te garanderen dat de kijker alles duidelijk kan zien.

DE TEST UITVOEREN

De keuze maken voor een oplossing

Om het optimale schermformaat te verkrijgen moet u de gemiddelde desktop-ervaring kunnen reproduceren voor alle studenten in uw klas, ook voor degenen die het verst verwijderd zijn van het scherm.

Volgens de Snellen-oogtest geldt: om een beeld even groot te laten lijken als het twee keer zover weg staat, moet het twee keer zo hoog zijn, dat wil zeggen vier keer zo groot in oppervlakte.

Hoe werkt het?

We hebben deze tool ontwikkeld zodat u rekening kunt houden met al deze factoren bij het bepalen van het ideale schermformaat. Voer de ruimte-indeling in, het aantal toeschouwers en de afmetingen van de ruimte. Vervolgens werkt u met de schuifbalken om te bepalen wat het gewenste schermformaat is.

Voor een duidelijke en prettige weergave zijn onze projectoren schaalbaar voor de juiste afstemming op de verschillende afmetingen van projectieruimten en aantallen toeschouwers. Zo bieden ze een voordelige en toekomstbestendige oplossing, zelf als weergavebehoeften veranderen. Uiteindelijk zal uw publiek dankzij de aangename weergave meer betrokken zijn en zal het effect van een presentatie productiever en effectiever zijn.

Contact opnemen