SPONSORING

Mercedes AMG Petronas
Formula One Team

Wij zijn één team, dat streeft naar wereldwijd succes

Epson is trots op zijn status van Official Team Partner van Mercedes-AMG Petronas Formula One Team.

In de wereld van de technologie en de motorsport vinden de ontwikkelingen in een duizelingwekkende vaart plaats. Epson houdt deze moeiteloos bij ter ondersteuning van een van de meest competitieve teams in de Formula One™ dankzij innovatie.

Epson neemt wereldwijd een positie van technologisch leiderschap in en Mercedes-AMG Petronas Formula One Team staat als wereldkampioen op de top van technologische perfectie - dit is dan ook een samenwerking die loopt als een zonnetje.

Video bekijken

'Het gebruik van innovatieve technologie door Epson voor het leveren van prestaties is perfect afgestemd op het doel waarnaar wij in de Formula One™ streven.'

Toto Wolff, hoofd van Mercedes-Benz Motorsport

Productintegratie

Momenteel zijn meer dan 150 Epson-producten geïntegreerd in de verschillende afdelingen van de regerende Formula One™ wereldkampioen, waaronder inkjetprinters, scanners, 3LCD-projectoren en wearable devices.

Epson-technologieën en -producten vullen de efficiëntie en communicatiemogelijkheden van coureurs, technici en teamleden perfect aan voor de beste prestaties, langs de baan en in de fabriek.

Grootformaatprinters

Ontwerp het verschil dat kampioenen maakt

De prestaties van een F1-wagen tijdens de race worden in de ontwerpfase bepaald. Voor Mercedes-AMG Petronas Formula One Team is deze ontwerpcyclus het hele jaar door continu in ontwikkeling, met het oog op het model voor het volgend seizoen.

Bij dit proces spelen de SureColor-printers van Epson een cruciale rol. Deze produceren hoogwaardige, gedetailleerde CAD-tekeningen in kleur op grote schaal, die bij elke stap in de ontwerpfase ter referentie worden gebruikt.

Een belangrijke vereiste is de mogelijkheid om in kleur te printen, scannen en kopiëren. Hierdoor kunnen de technici de afmetingen, tolerantie en delen die de sterke kanten van de auto verbeteren duidelijk waarneembaar maken en eventuele zwakke plekken uit het ontwerp verwijderen.

Het team maakt gebruik van de Epson SureColor-T5200, een grootformaat productieprinter met veelzijdige mediaondersteuning voor CAD-, GIS- en POS-toepassingen.

Lees meer informatie over de Epson SC-T-serie en ons volledige aanbod aan grootformaatprinters

MEER INFORMATIE

De heldere kleuren en scherpe lijnen die worden geproduceerd door de Epson SureColor-T5200 kunnen een gebied echt benadrukken, zodat het niet in de achtergrond verdwijnt. Dat is van vitaal belang gebleken voor het design- en ontwikkelproces voor de wagen.'

Matt Harris, hoofd IT bij Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Etikettenprinters

Communicatie met de coureurs

In 2016 werd er in de Formule 1 een strengere regelgeving geïntroduceerd met betrekking tot radiocommunicatie. De technici hadden behoefte aan een nieuwe manier om de coureurs tijdens de race te helpen herinneren aan de nieuwste procedures. Wanneer het aankomt op fracties van een milliseconde, is het belangrijker dan ooit om de coureurs te kunnen herinneren aan de vereiste handelswijze in elk soort situatie.

De ColorWorks-labelprinters van Epson boden de oplossing. Het team gebruikt ze om duidelijke instructies in kleur te printen die tussen de sessies door snel op het stuur en in de cockpit van de befaamde Silver Arrows kunnen worden geplakt, of luttele momenten voor de start op de grid kunnen worden getoond. Hoewel niet meer vereist volgens de regelgeving, blijft het team waar nodig vertrouwen op de ColorWorks.

Het team vervoert de raceuitrusting elk seizoen naar locaties overal ter wereld. Wanneer ze op een wedstrijdlocatie zijn aangekomen, is de voorbereidingstijd voor de race maar heel kort. Met de LabelWorks-printers van Epson wordt elk onderdeel van de uitrusting gelabeld, zodat alles snel en doelmatig kan worden uitgepakt en opgesteld tijdens het raceweekend, waar elke minuut die wordt bespaard van vitaal belang is om aan kop te blijven.

Het team maakt gebruik van de Epson ColorWorks TM-C3500 voor het afdrukken van hoogwaardige kleurenetiketten en de LabelWorks LW-Z900FK voor het snel afdrukken van etiketten in veeleisende omgevingen.

Lees meer informatie over de Epson ColorWorks- en LabelWorks-reeks van Epson

MEER INFORMATIE OVER COLORWORKS MEER INFORMATIE OVER LABELWORKS

De ontwikkelingen verlopen per ronde zo snel, dat het van cruciaal belang is voor het team om zo snel mogelijk etiketten met duidelijke informatie af te drukken.'

Marcus Dudley, Performance Engineer bij Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Printers

Efficiëntie, betrouwbaarheid en prestaties zijn van groot belang

De veelzijdige WorkForce Pro RIPS-printerreeks van Epson wordt door het team als geheel gebruikt: van de fabriek waar ze worden ingezet voor het printen van documenten en assemblage-instructies voor de onderdelen, tot de baan, waar ze een kritieke rol vervullen voor de technici en coureurs.

Mercedes-AMG Petronas Formula One Team vervoert de raceuitrusting naar meer dan 20 landen overal ter wereld. Dat betekent dat die tot wel drie maanden in transportcontainers kan doorbrengen. De printers moeten bij aankomst volkomen gebruiksklaar zijn, zodat het team zich op de volgende race kan richten.

Langs de baan is er niet altijd een betrouwbare stroombron, maar het team kan andere vitale apparatuur voorrang verlenen omdat de WorkForce Pro RIPS-printers van Epson zo weinig stroom verbruiken. Deze efficiëntie betekent ook dat inktpatronen niet langs de baan hoeven te worden vervangen, waardoor onmisbare tijd en mankracht kunnen worden bespaard.

Het team maakt gebruik van Epson WorkForce Pro RIPS-printers, die tot 96% minder stroom verbruiken dan kleurenlaserprinters van de concurrentie.

Lees meer informatie over de WorkForce Pro RIPS-reeks van Epson

MEER INFORMATIE

'De overstap van laserprinters naar inkjetprinters van Epson betekent niet alleen dat we over een betere printkwaliteit kunnen beschikken, maar ook dat de printers gebruiksklaar zijn zodra we landen, omdat de printkoppen niet beschadigd raken tijdens het transport. We hoeven de printers van Epson alleen maar uit de doos te halen en kunnen ze direct gebruiken.'

Matt Harris, hoofd IT bij Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Moverio Smart Eyewear

Een blik in de toekomst van de motorsport

De garage van Mercedes-AMG Petronas Formula One Team biedt een unieke Augmented Reality-ervaring tijdens elke van de 20 Formule 1™-wedstrijden. De Epson Moverio-multimediabril brengt deze opwindende wereld tot leven, waardoor bezoekers van de garage een kijkje achter de schermen kunnen nemen en in een van de meest technische en exacte sporten ter wereld kunnen duiken.

Met behulp van de vernieuwende wearable technologie van Epson kunnen mensen de omgeving van de garage verkennen, waarbij tegelijkertijd allerlei materiaal als overlay op de multimediabril wordt geprojecteerd. Hierdoor blijft de fysieke werkelijkheid behouden terwijl mensen de anatomie van een pitstop in slow motion verkennen of meer te weten komen over de verschillende rollen van de technische staf tijdens wedstrijddagen die op de muur van de pit worden aangegeven.

Dankzij de ingebouwde camera, de gyroscoop en GPS-functie van de Moverio en andere sensoren kan de software de bewegingen en de omgeving van gebruikers interpreteren en een innovatieve ervaring bieden die ze nog nooit hebben beleefd.

Het team gebruikt de Epson Moverio BT-300-multimediabril, die beschikt over de geavanceerde en op siliconen gebaseerde digitale OLED-weergavetechnologie (Organic Light Emitting Diode) van Epson.

MEER INFORMATIE

'Wearable technologie zal in een stroomversnelling raken en de vraag naar dit soort ervaringen zal toenemen. Er zijn geen andere concurrenten die kunnen tippen aan de toon die Epson heeft gezet met de Moverio.'

Victoria Vowles, Marketing Operations Director bij Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Robotoplossingen van Epson

Bertie is gebaseerd op de nieuwe WorkSense W-01 Robot, en werd door ons gefilmd samen met onze partners bij Mercedes-AMG Petronas Formula One Team. Uitgerust met een groot aantal interne sensoren, kan Bertie dingen heel snel oppikken en heeft hij een zeer ondeugend gevoel voor humor.

MEER INFORMATIE OVER DE ROBOTOPLOSSINGEN VAN EPSON

Tijdlijn

Het is sinds het begin van de samenwerking van Epson met Mercedes-AMG Petronas in 2015 een opwindende tijd geweest. U kunt hier ontdekken waaraan we zoal hebben samengewerkt.

Epson en Mercedes-AMG Petronas Formula One Team kondigen hun wereldwijde samenwerking aan.

Epson wordt officieel teampartner van Mercedes-AMG Petronas Formula One Team en levert zijn kennis op het gebied van inkjetprinters, scanners, 3LCD-projectoren en wearables.

'Het doet ons groot genoegen Epson bij Mercedes-AMG Petronas Formula One Team te kunnen verwelkomen. Het is altijd fantastisch om met op de toekomst gerichte bedrijven te werken en de producten van Epson sluiten op ideale wijze aan bij onze race- en fabricageactiviteiten. We zien reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen en vele succesvolle jaren als partners.'

Toto Wolff, directeur van Mercedes-Benz Motorsport

MEER INFORMATIE

True Colours

Lewis Hamilton, coureur van Mercedes-AMG Petronas Formula One Team en drievoudig F1-wereldkampioen, maakt kennis met de verbazingwekkende True Colours-projectoren van Epson.

De projectoren van Epson bieden een gelijke White Light Output en Colour Light Output (CLO), waardoor ze heldere en levendige kleuren kunnen leveren, zelfs in helder verlichte ruimten.

MEER INFORMATIE

Lewis gets inked

Lewis Hamilton speelt de hoofdrol in deze grappige film. Deze vermakelijke video is door Epson gemaakt in samenwerking met Mercedes-AMG Petronas Formula One Team ter gelegenheid van de introductie van de Epson EcoTank-printer, en benadrukt de baanbrekende technologie met navulbare inkttanks en de enorme hoeveelheid inkt die bij de printers wordt geleverd.

MEER INFORMATIE

#DrivenbyEpson

Het Mercedes-AMG Petronas Formula One Team-team wordt in elke fase van het proces ondersteund door de precisietechnologie van Epson.

MEER INFORMATIE

Assemblage­wedstrijd voor technici

Wij hebben een teamlid van Mercedes-AMG Petronas Formula One Team en een technicus van Epson uitgedaagd om van baan te wisselen en een wedstrijd aan te gaan om een achtervleugel en een printer te bouwen met behulp van de Epson Moverio Pro BT-200-multimediabril. Zouden ze de uitdaging kunnen doorstaan?

MEER INFORMATIE

Finse Formule 1™-ster Valtteri Bottas helpt Epson aan te tonen waarom Finland aan kop ligt in het basisonderwijs

Epson bevestigt wederom het belang van interactieve technologie en het gebruik van een groot schermformaat als norm voor het onderwijs

VIDEO BEKIJKEN

Onvoorstelbaar uithoudings­vermogen

Om viervoudig wereldkampioen Formule 1™ te worden zoals Lewis Hamilton, moet je over een ongelooflijk uithoudingsvermogen beschikken. Lewis moet fysiek topfit zijn om ronde na ronde te blijven presteren.

MEER INFORMATIE

Streven naar een milieubewuste Formule 1-gemeenschap

De lessen die Mercedes-AMG Petronas Formula One Team leert dankzij ontwikkelingen als brandstofzuinige hybridemotoren zullen in de komende jaren worden toegepast in gewone voertuigen en een aanzienlijke bijdrage leveren aan doelmatiger brandstofverbruik en een lagere uitstoot.

Ook Epson is toonaangevend in het verminderen van de milieu-impact van zijn producten, zowel in het fabricageproces als tijdens de volledige levensduur van producten.

Epson draagt bij aan de ontwikkeling van een duurzame Formule 1-gemeenschap via deze samenwerking.

LEES MEER INFORMATIE OVER EPSON

Epson is zijn tijd altijd vooruit geweest. Letterlijk. Het bedrijf werd in 1942 opgericht als kleine horlogefabriek, onder de naam Daiwa Kogyo Ltd. (later Seiko), en introduceerde in 1968 de EP-101. Dit was de eerste compacte, lichtgewicht digitale printer ter wereld, die de basis zou vormen voor de naam 'Epson', zoon van EP.

MEER INFORMATIE

Lees meer informatie over Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

  1. Deze website is niet officieel en houdt op geen enkele wijze verband met de Formule One-bedrijvengroep. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en verwante merken zijn het handelsmerk van Formula One Licensing B.V.
  1. Ga voor meer informatie naar www.epson.eu/inkjetsaving.