GOBOARD EDUCATION-SOFTWARE

De oplossing voor samenwerkend leren

Video bekijken Proefversie downloaden

Toegewijd aan verbonden leren

Dankzij onze toewijding aan productkwaliteit, technologie, relatiebeheer, service en ondersteuning zijn wij al meer dan 18 jaar de marktleider op het gebied van projectoren.1

Van samenwerking in onderwijsruimten tot flexibel leren op meerdere locaties: technologie van Epson is al lange tijd een onschatbaar hulpmiddel voor zowel docenten als leerlingen gericht op impactvolle leerervaringen. Onze oplossingen helpen het leren boeiender, efficiënter en effectiever te maken, met vrije stroom van informatie en interactiviteit als hoeksteen van elke les.

De behoefte aan lesgeven vanaf meerdere locaties is nog nooit zo groot geweest. Dus richten we onze aandacht op innovatieve oplossingen die voldoen aan de behoeften van de hedendaagse, ultra-verbonden leerlingen en de docenten die hun toekomst vormgeven. GoBoard Education is de nieuwste oplossing in deze lange lijn van innovaties voor het onderwijs.

Verbind, creëer en werk samen

Met GoBoard Education-software kunnen gebruikers contact leggen, creëren en samenwerken via een whiteboardcanvas met diverse geïntegreerde functies die worden aangedreven vanuit de Hub-software. Eenvoudig en herkenbaar gebruik, gericht op eenvoudig te gebruiken annotatiefuncties, integratie met enkele van de populairste VC-oplossingen op de markt, waaronder Zoom, Microsoft Teams, Google Meet en vele andere.

Met gecombineerde draadloze connectiviteit kunnen alle leerlingen in de les het whiteboard bekijken en hun scherm delen. Leerlingen die verbonden zijn met hetzelfde netwerk als de Hub kan ook de controle worden toevertrouwd over het whiteboard, waardoor echte samenwerking tussen docenten en leerlingen mogelijk is, waar ze zich ook bevinden.

GoBoard Education-software bestaat uit drie elementen:

Voor onderwijsomgevingen – te installeren op een pc in een leeromgeving, op de laptop van een docent, of beide

Zoals de naam al doet vermoeden, is de "Hub" de software die de connectiviteit biedt met de begeleidende apps die nodig zijn om het meeste uit GoBoard Education en de draadloze schermdeelfunctie te halen.

De GoBoard Education Hub-software is ontworpen om te worden geïnstalleerd op de laptop van de docent of op een pc die zich permanent in de leeromgeving bevindt (beide moeten Windows 10 hebben).

Meer informatie

Voor docenten – Gebundelde software voor contentbeheer – te installeren op de laptop van de docent

Om docenten een handige manier te bieden om hun content te beheren en te creëren. Ontworpen voor installatie op de laptop van de docent.

Hoofdfunctionaliteit:

 • Instellen van docentvoorkeuren.
 • Inhoudsindexering en -beheer van onderwerpen en lessen.
 • Toegang tot content waar de docent zich ook bevindt (ze hoeven niet verbonden te zijn met een Hub om toegang te krijgen tot hun lesinhoud).
 • Maken van quizzen en enquêtes voor gebruik tijdens lessen.

Voor leerlingen – te installeren op mobiele apparaten van leerlingen die zijn verbonden met hetzelfde netwerk als de software "Hub"

Stelt leerlingen in staat om samen te werken in leersessies, met de mogelijkheid om het whiteboard te bekijken en te bewerken (met toestemming van de docent).3

Begeleidende apps beschikbaar voor:

 • iOS
 • Android
 • Chromebook
 • Windows

Gratis te downloaden.

Belangrijkste kenmerken

Gericht op het leveren van impactvolle leerervaringen in combinatie met een functierijk whiteboard-canvas voor sessies van samenwerkend leren

Naast de basisfuncties van het whiteboard-canvas, zoals annotaties, bevat de GoBoard Education-software een geïntegreerde browser; automatisch tekenen (handtekeningen omzetten in clipart of figuren); handschriftherkenning; op het internet zoeken naar afbeeldingen/video/websites; spraak-naar-tekst en spraakbesturing; en de mogelijkheid om PDF- en Office 365-bestanden en vele andere toonaangevende onderwijsbestandsoorten te importeren en te navigeren.

Compatibiliteit met videoconferentie-oplossingen

Wanneer het wordt geïntegreerd met een breed scala aan VC-systemen, waaronder Zoom, Microsoft Teams en Google Meet, stelt GoBoard Education leerlingen op afstand in staat om vanaf elke locatie deel te nemen aan de les, het whiteboard te bekijken en hun scherm te delen.

Wanneer apparaten van leerlingen verbonden zijn met hetzelfde netwerk als de GoBoard Education Hub, kunnen ze de begeleidende app van GoBoard gebruiken. Dit betekent dat de docent de leerling de mogelijkheid kan geven om te communiceren met (en hun eigen content toe te voegen aan) het whiteboard. Leerlingen die de begeleidende app gebruiken, kunnen ook reageren op enquêtes en quizzen die door de docent worden gebruikt als onderdeel van de les.

Draadloos schermen delen

Met behulp van AirServer kan content op de schermen van gebruikers worden gedeeld via compatibiliteit met draadloze protocollen zoals Apple AirPlay, Miracast en Google Cast.2

Content inbedden

Integreer content van derden in de whiteboard-sessie. Microsoft Office en PDF-bestanden, video's en websites kunnen allemaal aan het whiteboard worden toegevoegd en als onderdeel van de les worden bekeken.

Opnemen/Samenvatten

Aan het einde van een sessie kan een samenvatting van de les worden gegenereerd, met de optie om bestanden op te nemen die tijdens de les naar het whiteboard zijn geïmporteerd. De whiteboard-sessie kan ook worden opgeslagen als een interactief bestand zodat lessen op een later tijdstip kunnen worden voortgezet.

Enquêtes en quizzen

Kunnen vóór de les worden gemaakt en vervolgens in realtime tijdens de les door de leerlingen worden beantwoord.3

Besturingssystemen voor begeleidende app

Android, iOS, Windows 10, Chrome

Compatibiliteit met clouddiensten

Krijg toegang tot content die is opgeslagen in OneDrive, Google Drive en DropBox.

Consolesoftware voor docenten

Gebundelde software voor contentbeheer waarmee docenten hun lesinhoud kunnen creëren, beheren en organiseren.

Waar verkrijgbaar?

Meld u aan voor een gratis proefversie van onze GoBoard Education-software voor 30 dagen. Na 30 dagen kunt u kiezen tussen een licentie voor één, drie of vijf jaar. Als u meer wilt weten, vult u onderaan uw gegevens in. Een vertegenwoordiger van Epson neemt dan contact met u op.

Waar verkrijgbaar?

Download de begeleidende app voor GoBoard Education voor leerlingen uit de App Store, Google Play of de Chrome Web Store.

Download de begeleidende app voor Windows vanaf hier.

Download de begeleidende app voor Windows

Handleidingen en documentatie

Download of bekijk handleidingen voor uw product.

Handleidingen

Instructievideo's voor gebruikersondersteuning

Maak kennis met GoBoard Education

Het whiteboard gebruiken

Content beheren en lessen plannen

Verbinden en samenwerken

Companion-apps voor studenten gebruiken

Peilingen en quizzen ontwerpen

Veelgestelde vragen

Blader door onze veelgestelde vragen voor uw product.

Bekijk alle vragen

Contact opnemen

Als u meer wilt weten over de oplossingen van Epson, vult u onderaan uw gegevens in. Een vertegenwoordiger van Epson neemt dan contact met u op.

De velden die met een * zijn gemarkeerd, zijn verplichte velden.

Dit veld invullen
Dit veld invullen
Dit veld invullen
Dit veld invullen
Dit veld invullen
Ik ontvang graag informatie via e-mail betreffende toekomstige producten, promoties, aanbiedingen en evenementen van Epson.
Ik bevestig dat ik 16 jaar of ouder ben.
 1. 2001 tot 2019, 500 lumen en hoger, uitgezonderd schermloze tv's, Futuresource Consulting – Quarterly Projector Market Insights – Worldwide Analyzer CY20Q1.
 2. Aangedreven door AirServer. Apple AirPlay en Google Cast vereisen dat zowel de Hub als het apparaat van de leerling met hetzelfde netwerk verbonden zijn.
 3. Chats, enquêtes en quizzen zijn alleen beschikbaar voor leerlingen die de begeleidende app gebruiken en verbonden zijn met hetzelfde netwerk als de hub.