DE ROL VAN EPSON IN DE MAATSCHAPPIJ

SAMENLEVING

Inleiding

We streven naar een veilige, wettelijke en duurzame bedrijfsvoering die zich bovendien uitstrekt tot onze leveranciers over de hele wereld.

Door onze acties hopen we bij te dragen aan het opbouwen van een gelukkige, gezonde en diverse maatschappij waar onze klanten, medewerkers en investeerders trots op kunnen zijn.

Toeleveringsketen

We hanteren eerlijke standaarden en passende procedures voor het selecteren van leveranciers. Om consistentie te waarborgen, moeten medewerkers en leveranciers zich houden aan ons standaard inkoopbeleid.

De leverancier moet voldoen aan de vereisten van een beoordeling die zich richt op milieukwesties, arbeidspraktijken, mensenrechten, eerlijke handelspraktijken en meer. Deze beoordeling wordt uitgevoerd voordat een bedrijfstak van Epson aan de slag gaat met een nieuwe leverancier.

Medewerkers

Bij Epson realiseren we ons hoe belangrijk het voor onze medewerkers is om van hun beroepsleven te kunnen genieten, dus we zorgen ervoor dat werken bij ons voldoening geeft.

Wij geloven dat een tevreden, divers, veilig en goed uitgerust personeelsbestand de basis vormt voor een bloeiend bedrijf. Als zodanig bevorderen we diversiteit, gezondheid en veiligheid op de werkplek, en ondersteunen we onze medewerkers en kanaalpartners proactief door middel van training.

Sociale verantwoordelijkheid

Over de hele wereld nemen Epson en haar medewerkers deel aan positieve activiteiten om positieve verandering binnen hun gemeenschap teweeg te brengen.

Epson UK: jonge mensen helpen hun dromen waar te maken

Om studenten voor te bereiden op de arbeidsmarkt hebben medewerkers van Epson in het Verenigd Koninkrijk proefsollicitatiegesprekken georganiseerd voor studenten van de Longdean School in Hemel Hempstead, Engeland. Elke student moest voorafgaand aan de gesprekken een cv, een proefsollicitatie en een actieplan indienen. Medewerkers van Epson gaven feedback en schreven evaluatierapporten om hen te helpen hun vaardigheden te verbeteren.

Epson Duitsland: UNICEF gebruikt technologie van Epson om ‘Foto van het Jaar’ af te drukken

UNICEF Duitsland gebruikte technologieën van Epson om meer dan 1500 foto's van hoge kwaliteit af te drukken voor de UNICEF ‘Foto van het J?aar’ 2017. Epson heeft de foto's afgedrukt en gedoneerd voor zowel de jury als de tentoonstelling. De foto’s legden de levensomstandigheden van kinderen over de hele wereld vast: sommige foto’s verbeeldden hun ellende en wanhoop, terwijl andere hun geluk en dromen benadrukten.

Epson Ibérica: gemeenschapswerk voor kinderen in nood

Het volledige personeel van Epson Ibérica (de kantoren van Epson in Barcelona, Madrid en Lissabon) kreeg een dag vrij van de normale werkzaamheden om het Llar Les Vinyes Educational Action Residential Centre in Cerdanyola del Vallès te renoveren, een plek die dienst doet als gemeenschapscentrum voor kinderen uit de omgeving. Medewerkers van Epson schilderden de muren, herstelden het landschap en doneerden en installeerden Epson-printers en -projectoren in het hele gebouw om het centrum te ondersteunen.

Epson Frankrijk: aandacht voor medewerkers met een handicap

Epson Frankrijk werkt samen met de ‘Association des Paralysés de France’ (APF), een organisatie die de werkgelegenheid van mensen met een handicap bevordert. APF heeft sinds 2006 elk jaar medewerkers met een handicap naar Epson gestuurd, zodat ze waardevolle werkervaring kunnen opdoen; vier van hen zijn door Epson als fulltime werknemers in dienst genomen.

Epson Italië: bomen planten om de biodiversiteit te herstellen en te beschermen

Epson Italië werkte samen met ReteClima en het Parco Nord Milano aan een boomplantexpeditie. 220 medewerkers namen een dag vrij om 350 nieuwe planten en bomen in het park te planten.

Epson Duitsland: kinderen helpen begrijpen hoe belangrijk recycling is

Sinds 2008 werkt Epson Duitsland samen met Deutsche Umwelt-Aktion, dat milieu-onderwijs biedt voor middelbare scholieren in Meerbusch. In februari 2017 gaven Epson en Deutsche Umwelt-Aktion een les over het concept ‘iets nieuws van iets ouds’, waarin de kinderen te zien kregen hoe ze oude kranten konden oplossen en recyclen tot kaarten voor hun vrienden en vriendinnen.

Meer informatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen