Bekijk onze Epson Robotica-productcatalogus.
ROBOTS
Al meer dan 10 jaar de toonaangevende industriële SCARA-robotfabrikant ter wereld*
We hebben meer dan 40 jaar ervaring in robotoplossingen
We hebben meer dan 200.000 industriële robots geleverd
We spreken uw taal, lokale organisatie en partners

Specialisten in industriële automatisering

Epson is de wereldmarktleider op het gebied van industriële automatisering en biedt een indrukwekkende combinatie van hoge prestaties en eenvoud. De industriële robots van Epson staan wereldwijd bekend om hun betrouwbaarheid en uitstekende ondersteuning en brengen zeer productieve, geautomatiseerde productiemogelijkheden naar een steeds breder aantal sectoren over de hele wereld.

Hoe we succes garanderen

Breng een revolutie teweeg in uw bedrijf; automatisering is eenvoudig

Bekijk de onderstaande video's en kom meer te weten over de eenvoud van automatisering

Redenen om te automatiseren

1. Verbeterde productiviteit Automatisering introduceert robots die onvermoeibaar werken en consistent taken uitvoeren met ongeëvenaarde snelheid en precisie. Door processen te automatiseren, kunnen bedrijven hun productiviteit en output aanzienlijk verhogen.
2. Verbeterde kwaliteitscontrole Menselijke fouten zijn een inherent risico in handmatige processen. Robots bieden echter uitzonderlijke nauwkeurigheid, waardoor de kans op fouten en onregelmatigheden wordt verkleind.
3. Optimaal gebruik van resources Automatisering maakt de optimale toewijzing van resources binnen een bedrijf mogelijk. Door processen te stroomlijnen en verspilling te minimaliseren, kunnen bedrijven hun personeel, materialen en tijd effectiever gebruiken.
4. Verhoogde operationele snelheid Een van de belangrijke voordelen van automatisering is de mogelijkheid om dag en nacht door te werken. In tegenstelling tot menselijke werknemers die pauzes en rust nodig hebben, kunnen robots continu doorwerken, waardoor de productie wordt versneld en doorlooptijden worden verkort.
5. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen Robots kunnen worden geprogrammeerd en geherprogrammeerd om een breed scala aan taken uit te voeren. Zodoende zijn ze zeer veelzijdig en flexibel. Deze flexibiliteit stelt bedrijven in staat om snel te reageren op veranderende marktbehoeften.
6. Kostenbesparingen Hoewel de initiële investering in automatisering aanzienlijk lijkt, biedt het op de lange termijn kostenbesparingen. Door handmatige arbeid te vervangen door robots, kunnen bedrijven de arbeidskosten verlagen, hun afhankelijkheid van overuren verminderen en het risico op werknemersgerelateerde kosten minimaliseren.

Vind uw automatiseringsoplossing

SCARA

SCARA

Epson beschikt over een breed scala aan toonaangevende SCARA-robots met hun eigen unieke eigenschappen en mogelijkheden.

6-Axis

6 assen

Kies een robot met 6 assen uit de beschikbare series voor flexibiliteit, hoge prestaties en betrouwbaarheid.

Options & Accessories

Opties en accessoires

Haal nog meer uit uw robots met een breed scala aan extra opties en accessoires.

SCARA

Kies een SCARA-robot uit de beschikbare series, van instapniveau tot high-end.

Vanaf
€ 7.833
Instapniveau
T-B Series

T-B-serie

De T-B-serie elimineert vrijwel alle problemen omtrent ruimtegebrek. Deze ruimtebesparende alles-in-één robots hebben alles wat u nodig hebt en kunnen binnen enkele minuten worden geïnstalleerd. Ze beschikken over een ingebouwde controller en ingebouwde voeding voor gereedschappen aan het einde van de arm.

Geavanceerd niveau
LS-B Series

LS-B-serie

De SCARA-robots uit de LS-B-serie van Epson zijn gemaakt als betaalbare, hoogwaardige fabrieksoplossing en maken gebruik van een breed scala aan voordelige technologieën, waaronder de nieuwe RC90B-controller.

Veilige beweging
High-end niveau
GX Series

GX-serie

De GX is een nieuwe klasse SCARA-robots met hoge vermogensdichtheid en bouwt voort op 40 jaar aan ervaring om prestaties en flexibiliteit van een hoger niveau te leveren.

Speciaal kinematisch
High-end niveau
RS Series

RS-serie

Omdat ze zowel kruiswaarts als achterwaarts kunnen reiken, kunnen robots uit de RS-serie de volledige werkruimte onder de arm benutten. Zo ontstaat er geen verloren ruimte in het centrum van het werkbereik.

6 assen

Kies een robot met 6 assen uit de beschikbare series voor flexibiliteit, hoge prestaties en betrouwbaarheid.

Vanaf € 13.608
Instapniveau
VT Series

VT-serie

De VT-serie beschikt over geavanceerde technologie en is verkrijgbaar tegen ongelooflijk lage kosten met een ingebouwde controller en gebruiksvriendelijke software.

Veilige beweging
High-end niveau
C Series

C-B-serie

De C-B-serie kan uw systeem helpen zijn volledige potentieel te bereiken. De 6-assige robots werken op hoge snelheden met nauwkeurig padgedrag, en dat alles in een ultraslanke behuizing. De verscheidenheid aan montagemogelijkheden geeft u alle flexibiliteit die u nodig heeft.

Speciaal kinematisch
High-end niveau
N Series

N-serie

Robots uit de N-serie zijn een revolutionair nieuw concept voor robots met 6 assen. Met hun nieuwe compacte "vouwarm"-technologie bieden de innovatieve robots aanzienlijke voordelen op het gebied van bewegingsefficiëntie en werkruimte.

Ecosysteem voor industriële automatisering

Volgens de principes van eenvoud, slimheid en schaalbaarheid ondersteunt ons robotsysteem alle conventionele veldbussystemen en biedt het elk fabrieksecosysteem een hoog integratieniveau om een sterk gedigitaliseerde en efficiënte productie mogelijk te maken.
Robot
Controller
Software

Krachtdetectiesysteem

Soepele werking bij geforceerde handelingen.

Meer informatie

Geïntegreerde software-tools

Vision Guide
Force Guide
Controle op de aanvoer van onderdelen
GUI Builder
enz.

Meer informatie

Trainings- en bedieningsapparatuur

Eenvoudige en veilige robotbesturing.

Meer informatie

Integrated image processing with Epson Compact Vision System

Metingen
Kwaliteitscontrole
Foutdetectie
Positioneren van onderdelen
Transportsysteem volgen

Meer informatie

Communicatie- en I/O-borden

Optionele veldbus, digitale en analoge I/O-kaarten.

Meer informatie

Onderdeelaanvoersysteem

De onderdelen scheiden of van een unieke code voorzien, zodat de robot ze kan oppakken.

Meer informatie

Euromap67-optie

Om uitwisseling te bieden tussen spuitgietmachine en de handlingrobot.

Meer informatie

Transportbandtracking op hoge snelheid

Maakt uiterst nauwkeurige synchronisatie met bewegende voorwerpen mogelijk.

Meer informatie

U kunt ons vinden op:
# #

Eenvoudige communicatie met:

# # # # # #

Industriële robottoepassingen

Servicecentrum

Technische ondersteuning

Van het kiezen van de robots tot de implementatie

Of u nu een plaatselijk servicecentrum nodig heeft voor uw bestaande robotica-installatie van Epson, een hele nieuwe installatie wilt maken, robots van Epson wilt integreren in uw bestaande implementatie, of gewoon de beste manier wilt vinden om het maximale uit uw robots en controllers te halen, onze hoogopgeleide experts staan voor u klaar.
Technische ondersteuning
Telefoon: +49 (0) 211 5422 9009 E-mail: support.ms@epson.de

Haalbaarheidsonderzoeken

In plaats van theoretische simulaties kunnen we ook haalbaarheidsstudies uitvoeren met echte robots en opties. U krijgt de optimale robotconfiguratie, de best mogelijke installatielocatie en nauwkeurige resultaten voordat u investeert. Dit biedt u optimale planning en projectveiligheid.

De snellere manier om ondersteuning te krijgen

Service en ondersteuning voor robotica

Service

Een aantal van de voorbeelden waarmee we kunnen laten zien dat wij er alles aan doen om te zorgen dat uw productie zonder onderbrekingen door kan gaan, zijn onze telefonische hulpdienst, plaatselijke reparatieservice, inspectie- en individuele onderhoudsconcepten, en pakketten met reserveonderdelen die aangepast zijn aan uw individuele behoeften.
Service
Telefoon: +49 (0) 211 5422 9009 E-mail: service.ms@epson.de

De snellere manier om ondersteuning te krijgen

Service en ondersteuning voor robotica
Reserveonderdelenservice
Als u uw reserveonderdelen zelf bij de hand houdt, kunt u te maken krijgen met hoge opslagkosten. Wij bieden u een beheersysteem voor reserveonderdelen waarmee u toegang heeft tot alle samenstellingen en onderdelen die u nodig heeft. Alle reserveonderdelen worden binnen korte levertijden geleverd vanuit onze centrale opslagplaats in Meerbusch. Telefoon: +49 (0) 211 5422 9008 E-mail: order.ms@epson.de
Preventief onderhoud
Preventief onderhoud verlengt de levensduur van uw systeem en minimaliseert het risico op stilstand. Wij helpen u graag bij het opstellen van een effectief onderhoudsplan.
Telefonische hulp en reparatieservice
Onze robotsystemen zijn gerenommeerd om de uitstekende betrouwbaarheid. Mocht een robot tot stilstand komen of moeten er na duizenden bedrijfsuren cruciale onderdelen vervangen worden, dan zullen onze technici u telefonisch of ter plekke ondersteunen.

Training

Of u nu geïnteresseerd bent in inleidende seminars, programmeer- en onderhoudscursussen of gebruikerstraining, onze experts delen hun kennis graag met u en uw personeel.

Word een robotexpert

Onze trainingsstructuur is gebaseerd op het beantwoorden van individuele vragen en niet op het beheren van een trainingsfabriek. In kleine groepen leert u over de theorie en hoe u deze in de praktijk toepast op echte robots van Epson. Op verzoek bieden we ook speciale bedrijfstrainingen aan. Neem contact met ons op. Bel ons op:
+49 (0) 211 5422 9008

Of stuur ons een e-mail via academy.ms@epson.de Brochure downloaden

Onze focus ligt op uw oplossing

Breng de toekomst van automatisering samen met ons dichterbij in het Epson Industrial Solutions Centre+
Ontdek de modernste automatisering vanachter uw eigen scherm. Dompel uzelf onder in onze hybride vakbeurs, waar u kennis kunt maken met de experts en u in de wereld van industriële oplossingen kunt verdiepen.
Wat u kunt verwachten:
  • Live demo's: Ervaar de efficiënte verwerking van onderdelen door middel van boeiende virtuele live demonstraties.
  • Inzichten in toepassingen: Ontdek hoe robots van Epson het rendement en de kwaliteit verbeteren in praktijkscenario's, met onder meer gevoelige krachtmeting, flexibele aanvoer van onderdelen, uiterst nauwkeurig schroeven en efficiënt orderpicken.
Garandeer uw virtuele plek:
Aanmelding voor ISC+

Contact opnemen

Europa

EPSON Deutschland GmbH Manufacturing Solutions
Schiessstr. 49
D-40549 Düsseldorf
Telefoon: +49 (0) 211 5422 9008
Fax: +49 (0) 2159 538 3170
E-mail: info.rs@epson.de
Technische ondersteuning en onderhoud:
Telefoon: +49 (0) 211 5422 9009
Voorverkoop en verkoopondersteuning:
Telefoon: +49 (0) 211 5422 9007
Contact opnemen

Noord-/Zuid-Amerika

Epson Robots
1650 E. Glenn Curtiss Street
Carson, CA 90746
USA
Telefoon: +1-562-290-5910
Fax: +1-562-290-5999
Website

Brazilië

Epson do Brasil
Av. Tucunaré, 720
Tamboré, Barueri – SP
06460-020
Brasil
Telefoon: +55-11-3004-6627
Website

Japan

Seiko Epson Corporation
Factory Automation Division
Toyoshina Plant
6925 Tazawa, Toyoshina
Azumino-shi, Nagano
399-8285 / Japan
Telefoon: +81-263-72-1530
Fax: +81-263-72-1495
Website

Taiwan

Epson Taiwan Technology and Trading Ltd.
14F, No.7, Song-Ren Road
Taipei 110
Taiwan
R.O.C
Telefoon: +011 886 2-87866688
Fax: +011 886 2-87866660
Website

China en Hongkong

Epson China Co, Ltd.
Factory Automation Division
7F,Jinbao Building
No.89 Jinbao Street
Dongcheng District
Beijing 10005, China
Telefoon: +011 (86-10) 85221199
Fax: +011 (86-10) 85221127
Website van Hongkong

Zuid-Korea

Epson Korea Co, Ltd.
27F DaeSung D-Polis
606 Seobusaet-gil
Geumcheon-gu
Seoul, 153-803
Korea
Telefoon: +011 (82) 2-558-4270
Fax: +011 (82) 2-558-4272
Website

Zuidoost-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland

Epson Singapore Pte Ltd
Factory Automation Division
1 Harbour Front Place
#03-02 Harbour Front Tower One
Singapore 098633
Telefoon: +011 (65) 6586-5500
Website

Plaatselijke service en ondersteuning

Epson werkt in veel Europese landen samen met distributeurs voor de verkoop en bijbehorende service van de robots.
Nu te zien: van
Nu te zien: van

Succesverhalen over automatisering

Ontdek succesverhalen uit de praktijk. Bekijk hoe bedrijven zoals het uwe hun activiteiten hebben getransformeerd met onze robots. Verken de uitdagingen, geïmplementeerde oplossingen en opmerkelijke resultaten.

Nieuws en hulpbronnen

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en inzichten op het gebied van automatisering. Lees onze blog voor deskundig advies, branchenieuws en bruikbare tips. Ga naar onze bronnenbibliotheek voor diepgaande whitepapers en handleidingen.

Wilt u meer weten?

Praat met een van ons team om te ontdekken hoe u kosten kunt besparen en efficiënter kunt werken

* Marktaandeel op basis van de afzet van industriële SCARA-robots, 2011-2021. (Bron: Fuji Keizai ‘2012-2022 Reality and Future Outlook of Worldwide Robot Market’).