VOORKOM DAT U SLACHTOFFER WORDT VAN HELPDESK-OPLICHTING

Een reeks websites die beweren gratis "hulplijnen" en productondersteunende diensten te bieden, hebben zich onlangs gericht op computergebruikers met een operatie die deze gebruikers grote sommen geld zou kunnen kosten en hun persoonlijke gegevens in gevaar zou kunnen brengen.

Deze zorgwekkende en nieuwe vorm van oplichting is erg effectief omdat slachtoffers in de veronderstelling zijn dat ze contact opnemen met een legitieme klantenservice, waardoor ze eerder geneigd zijn om te doen wat hen gevraagd wordt. De oplichters proberen gebruikers vaak over te halen om bediening van hun computer op afstand toe te staan. Zodra de oplichters de bediening hebben overgenomen, proberen ze grote geldbedragen te vragen voor het repareren van softwareproblemen. Slachtoffers die dit betalen, lopen vervolgens ook nog het risico dat hun creditcardgegevens gestolen worden.

Epson adviseert het volgende aan klanten die technische ondersteuning nodig hebben:

  • U kunt ons ervaren klantenserviceteam bereiken van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur op 02/792 0447 of via onze e-mailservice. Deze zijn te vinden via de onderstaande link voor 'ondersteuning' of via de officiële Epson-websites die vermeld staan op het materiaal dat bij uw product geleverd is.

  • Als u twijfelt of een bedrijf betrouwbaar is, kunt u op een van deze manieren contact met ons opnemen. Wees u er ook van bewust dat de ondersteuningsservices van Epson nooit zullen proberen om uw computer op afstand over te nemen of te bedienen.

  • Zorg dat uw antivirus- en online beveiligingssoftware up-to-date is om het risico op ongewenste pop-ups die mogelijk reclame maken voor frauduleuze diensten te verlagen.

Als u denkt dat u slachtoffer bent geworden van een van de beschreven oplichtingspraktijken of financiële schade heeft geleden door frauduleuze ondersteuningswerkzaamheden, doe dan aangifte bij de politie.

Ondersteuning

Heeft u technische problemen met uw printer? Neem dan contact op met ons team voor technische ondersteuning