INTERACTIEF LEREN MET EPSON

Waarom kiezen voor Epson?

Voeg flexibiliteit en interactiviteit toe aan uw lessen met een schaalbaar schermformaat tot maximaal 100 inch (254 cm) en tal van geavanceerde functies. Maak optimaal gebruik van de fascinerende nieuwe wereld van het onderwijs door een leeromgeving te creëren waarin studenten alles perfect kunnen zien vanaf elke plek in de klas, op het scherm bijdragen kunnen toevoegen en zelfs kunnen deelnemen via hun eigen smart device.

Dankzij de interactieve onderwijsoplossingen van Epson hebben docenten de vrijheid om digitale leerervaringen te creëren die voldoen aan de verwachtingen van de hedendaagse technologisch bewuste leraren en studenten en die betrokkenheid en effectief onderwijs stimuleren.

MEER INFORMATIE

Binnen de onderwijssector bezit Epson een marktaandeel van 72,1% van de interactieve markt in de EMEAR1.

De leerervaring verbeteren via interactiviteit

Zowel in het klaslokaal als de collegezaal kunt u met Epson’s interactieve onderwijsoplossingen, via de finger-touch functie of het gebruik van twee pennen, een breed scala aan content weergeven en bewerken. Maak aantekeningen bij presentaties in real-time: voeg tekst, tekeningen, commentaar en antwoorden direct toe op het scherm, om uw groepswerk vervolgens te bewaren en delen.

Onze nieuwe interactieve pennen zijn prettiger in gebruik, met harde of zachte punt en een drie keer langere levensduur van de batterij vergeleken met eerdere modellen. Sommige projectoren zijn eveneens voorzien van bediening via finger-touch om deelname nog eenvoudiger te maken.

Geavanceerde interactieve onderwijsoplossing

Projectoren voor het onderwijs van Epson bieden twee interactieve pennen (alleen EB-710Ui, EB-696Ui, EB-695Wi, EB-685Wi, EB-680Wi, EB-675Wi) met een nieuw pen-design voor prettiger schrijven en met harde of zachte punt naar keuze, evenals finger-touch interactiviteit (alleen EB-710Ui, EB-696Ui, EB-695Wi, EB-680Wi).

Alle modellen hebben uitgebreide functies voor het maken van aantekeningen zonder pc en een verbeterde moderator-functie, en bieden daarnaast splitscreen-functionaliteit en interactiviteit via ultrabreedbeeld multiscreens. Gebruikers kunnen ook extra apparatuur zoals een documentcamera rechtstreeks vanaf de projector bedienen. Daarnaast worden alle modellen geleverd met HDMI-ingangen, een ingebouwde luidspreker van 16 W en een microfooningang.

Stimuleert de fantasie

Academisch onderzoek heeft aangetoond dat interactieve apparaten in het klaslokaal, zoals Epson-projectoren voor het onderwijs, leerlingen kunnen ondersteunen om aanzienlijk meer creativiteit, flexibiliteit en originaliteit te ontwikkelen. Bovendien verhogen ze de motivatie om te leren en maken ze het mogelijk voor de leerkrachten om boeiend en relevant lesmateriaal te maken2.

Intuïtief en gebruiksvriendelijk

Al onze interactieve onderwijsoplossingen hebben uitgebreide aansluitmogelijkheden die eenvoudig te configureren en te gebruiken zijn, met uitgebreide functies en apps die het delen van informatie eenvoudig en stimulerend maken. Ze zorgen voor een boeiende en stimulerende leeromgeving, dankzij de snelle verbinding met pc's van studenten en de draadloze connectiviteit met smartphones en tablets.

Bevordert kritisch denken

Interactieve onderwijsoplossingen bieden meer hulpmiddelen om de hele klas bij de les te betrekken, waardoor de studenten hun kritische vaardigheden beter kunnen toepassen dan met traditionele lesmethoden. Studenten kunnen hun tablets, laptops of smartphones gebruiken om meerkeuzevragen te beantwoorden, te stemmen of feedback te geven in een peiling, en de resultaten direct op het scherm bekijken. Dit is nuttig om de hele klas te betrekken bij de discussie - vooral handig met grotere klassen. Tegelijkertijd zorgen de persoonlijke betrokkenheid en betrekkelijke anonimiteit voor meer interactie van veel meer studenten.

Verbetert de technologische vaardigheden

Technologische vaardigheden zijn essentieel voor de moderne werkplek, ongeacht de bedrijfssector. Interactieve producten helpen docenten en studenten de vaardigheden te verwerven die zij nodig hebben, bijna als een neveneffect van de interactieve betrokkenheid bij het lesmateriaal en leertaken. Epson's oplossingen met interactieve schermen stimuleren studenten om interactief aan de slag te gaan met creatieve taken en om hun werk op het grote scherm te delen, waardoor ze zowel computervaardigheden en vertrouwdheid met draadloze technologie en projectoren ontwikkelen.

Verbinden en samenwerken

Probleemloos interactief presenteren

Houd de aandacht gefocust dankzij de aantekeningenmodus zonder pc voor directe toegang tot whiteboard-functies en bedien zelf de documentcamera van de projector.

Verbeterde connectiviteit

Maak verbinding met pc's, dvd-spelers, documentcamera's en meer met meerdere HDMI-ingangen. Schakel snel tussen invoerbronnen zonder de les te onderbreken met behulp van het nieuwe startscherm, waarop alle belangrijke projectorfuncties en bedieningselementen zijn te vinden. Daarnaast biedt optionele Wi-Fi nog meer vrijheid van beweging aangezien presentatoren geen beperking ondervinden vanwege de kabellengte.

Inspiratie door betrokkenheid

Voeg een nieuwe dimensie toe aan lesgeven door direct op het scherm te schrijven en tekenen, en opmerkingen en antwoorden toe te voegen. De nieuwe interactieve pennen zijn prettiger in gebruik, met harde of zachte punt en een drie keer langere levensduur van de batterij. Sommige projectoren zijn eveneens voorzien van bediening via finger-touch om deelname nog eenvoudiger te maken.

Veel verschillende bijdragers

Deel content tussen klasgenoten met de Multi-PC-functie waarmee maximaal 50 personen content kunnen delen vanaf de pc. Met de verbeterde moderator-functie kan de docent eenvoudig tot vier personen kiezen om gelijktijdig content weer te geven op het scherm.

Interactief presenteren op groot formaat

Creëer een enorm ultrabreed interactief scherm met twee projectoren die naadloos samenwerken. Interactiviteit via meerdere schermen zorgt ervoor dat het volledige projectiegebied beschikbaar blijft voor interactieve functies.

Twee schermen in een

Voeg meer verdieping toe aan het leerproces met de splitscreen-functie, waarmee u content van twee verschillende bronnen kunt weergeven, zoals een lesplan vanaf een pc en een stilstaand beeld of videofragment van een documentcamera.

Schermformaat is van belang

58% van alle studenten kan de content op een 70-inch flat panel display niet lezen3

 

Een groter schermformaat betekent betere zichtbaarheid en leesbaarheid helemaal tot achter in het klaslokaal. Epson-projectoren bieden eenvoudige connectiviteit en zijn makkelijker te hanteren en monteren - een typisch flat panel scherm van 70-inch kan wel 73kg wegen, terwijl de EB-696Ui Full HD WUXGA-projector slechts 8,3kg weegt.

 
Epson projecion
Flat panel
60-inch flat panel
Tot 100 inch Epson-schermformaat
No reflection

Geen reflectie

Veel flat panel-displays hebben een zeer glanzend scherm, waardoor de getoonde content soms onzichtbaar wordt door weerspiegeling van de plafondverlichting of de ramen. Een Epson-projector heeft geen last van dit probleem omdat de content direct op een muur, scherm of whiteboard wordt geprojecteerd, waardoor er geen hinderlijke weerspiegelingen kunnen ontstaan. Epson-projectoren zijn bovendien zo helder dat ze bij daglicht kunnen worden gebruikt zonder dat dit ten koste gaat van de leesbaarheid.

Flat panel display
Projector
Unrestricted viewing

Onbeperkte weergave

Sommige flat panels hebben een beperkte weergavehoek, waardoor content lastig te zien is tenzij deze pal van voren wordt bekeken. De Epson-projectoren hebben hier geen last van en hebben geen dode hoeken. Hierdoor is de content op het scherm duidelijk zichtbaar voor iedereen in de ruimte.

Flat panel display
Projector
Gentle on the eye

Een streling voor het oog

RGB flat panels kunnen een gepixeld effect hebben als u er voor langere tijd van dichtbij naar kijkt – bijvoorbeeld tijdens interactieve presentaties of langdurige samenwerking – wat kan leiden tot oogvermoeidheid. Projectoren hebben minder last van pixelering dan flat panels en de automatische lichtaanpassing zorgt ervoor dat u er langere tijd moeiteloos naar kunt kijken.

Het ideale schermformaat voor uw lesruimte vinden

Met onze interactieve tool voor de beste kijkafstand kunt u het ideale schermformaat voor uw projector berekenen op basis van de afmetingen en indeling van een ruimte en het aantal stoelen.

GA NAAR TOOL

Productreeks

Contact opnemen

Als u meer wilt weten over de oplossingen van Epson voor interactief onderwijs, vul dan onderaan uw gegevens in. Een vertegenwoordiger van Epson zal contact met u opnemen.

Vul dit veld in
Vul dit veld in
Vul dit veld in
Vul dit veld in
Vul dit veld in
Vul dit veld in
Ik ontvang graag informatie via e-mail betreffende toekomstige producten, promoties, aanbiedingen en evenementen van Epson.
Beveiligingscontrole

Dit helpt ons te bevestigen dat u mens bent en geen spam.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.

  1. Gebaseerd op de resultaten voor EMEAR-regio, 4e kwartaal 2016.
  2. Wei, W.J. en Lee L.C., 2013.
  3. Vergelijking met een toonaangevend model flat panel display uit de 70"-klasse met 4K-resolutie (meest verkocht – in eenheden – exclusief verkoop in hotels op basis van gegevens van PMA Distributor voor Noord-Amerika, verkoop tussen januari en september 2015) in een lesruimte-opstelling van 6,7 m breed x 8,2 m diep. Toen hen werd gevraagd om zes korte informatie-items te kopiëren van dia's die werden weergegeven, kopieerde 58% van alle leerlingen in de leeftijd van 12 tot 22 jaar ten minste één item verkeerd. Gebaseerd op Amerikaans onderzoek dat werd uitgevoerd door Radius Research, april 2016.
Contact opnemen

Overslaan