Hoe u stuurprogramma's en software kunt downloaden van de Epson-website

Veel printerstuurprogramma's, hulpprogramma's en toepassingen kunnen gratis worden gedownload vanaf de ondersteuningspagina's van de Epson-website. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u op de website van Epson navigeert om ze voor uw product te vinden en te downloaden.

Notitie:
 • Sommige van de beschikbare opties zijn afhankelijk van uw besturingssysteem (bijv. Windows 10 of macOS) of internetbrowser (bijv. Internet Explorer, Firefox, Google Chrome of Safari).
 • Bestandsnamen kunnen variëren, aangezien ze verschillen per productmodel. Bestandstypen kunnen ook variëren voor verschillende producten en besturingssystemen.
Tip:

Als u van plan bent een Epson-product te installeren, moet u het product eerst uitzetten.

 1. Klik hier om de homepage van Epson te openen.
 2. Zodra de homepage van Epson is geopend, klikt u op Ondesteuning bovenaan de pagina.

 3. Scroll omlaag om uw model zoeken.
 4. Voer de naam of het serienummer van uw Epson-product in en klik op Zoeken.

  Voorbeeld: EcoTank ET-3700

   
  Tip:

  Terwijl u typt, zal de webpagina een of meer productovereenkomsten voorstellen. Klik op het juiste product in de lijst met alternatieven en klik op Zoeken.

 5. Het gedeelte Drivers en handleidingen wordt hieronder weergegeven. De webpagina herkent automatisch uw besturingssysteem, bijv. Windows 10 64-bits:

  • Als het weergegeven besturingssysteem niet correct is, of als u software voor een ander besturingssysteem wilt zoeken of downloaden, klikt u op het vervolgkeuzemenu en selecteert u het gewenste.

   Voorbeeld: de Epson ET-3700 en Windows 10 64-bit.

  • De webpagina is opgesplitst in twee secties:
   • Drivers en software
   • Handleidingen en documentatie

   Drivers & Software

   De beschikbare opties kunnen enkele of alle volgende zijn:

   • Product Setup

    We raden u aan om, indien beschikbaar voor uw product, Epson Product Setup te downloaden en te installeren. Epson Product Setup bevat alles wat u nodig hebt om uw Epson-product te gebruiken. Het installatieprogramma downloadt en installeert de nieuwste stuurprogrammasoftware voor uw Epson-product, inclusief (indien van toepassing) printerstuurprogramma's, netwerk-Wi-Fi-stuurprogramma's, scannerstuurprogramma's en software.

    Evenals het instellen van uw product op uw Windows-pc of Mac

    Als het hulpprogramma Epson Product Setup niet beschikbaar is voor uw product, gaat u verder met de onderstaande stuurprogramma's en netwerkhulpprogramma's.

   • Drivers

    Als de Epson Product Setup-tool niet beschikbaar is voor uw product, raden we u aan alles onder deze titel te downloaden en te installeren, maar het volgende is minimaal vereist om uw product met een computer te gebruiken:
    Printers: u moet de driver downloaden en installeren.
    Scanners: u moet Epson Scan downloaden en installeren.
    All-In-Ones: u moet zowel Epson Scan als de driver downloaden. Het is belangrijk dat u eerst Epson Scan installeert.

   • Creativiteits Software, Andere Software, ICC Profielen

    Deze bevatten optionele hulpprogramma's en ondersteunende bestanden om u te helpen het meeste uit uw product te halen, maar zijn over het algemeen niet noodzakelijk om het te gebruiken. Raadpleeg de documentatie van uw product voor meer informatie.
   • Network Utilities

    Als u van plan bent uw product in een netwerk te gebruiken en de Epson Product Setup-tool niet hebt gebruikt of als deze niet beschikbaar is voor uw product, raden we u aan alle vermelde netwerkhulpprogramma's te downloaden en te installeren. Anders mist uw product mogelijk belangrijke functionaliteit wanneer het in een netwerk is opgenomen.
   • Firmware

    Firmware is software die wordt uitgevoerd in een printer, scanner of ander product en die de functionaliteit en gebruikersinterface regelt. Firmware-updates kunnen van tijd tot tijd vereist zijn.

   Handleidingen & Documentatie

   Onder Handleidingen en documentatie hebt u ook toegang tot productgidsen (downloadbare handleidingen),

 6. Selecteer de software die u wilt installeren zoals hierboven beschreven
 7. Om verder te gaan, klikt u op de knop Downloaden die overeenkomt met het bestand dat u wilt downloaden:

 8. Klik desgevraagd op Uitvoeren of Openen om de installatie te starten.
 9. Volg de instructies op het scherm om uw software te installeren.
  Notitie:

  Alle Epson-software wordt gecontroleerd op virussen en mogelijke fouten. Als zodanig moeten alle bestanden die van de Epson-site worden gedownload, worden beschouwd als afkomstig van een betrouwbare bron.

  Als u een waarschuwing ontvangt dat de uitgever niet kon worden geverifieerd, controleer dan of de naam van het bestand in de waarschuwing het Epson-bestand is dat u heeft gedownload, en ga dan verder met de installatie.